Un protagonista anònim i introspectiu que està superant una operació que l'obliga a evacuar dins d'una bosseta, torna al seu poble per uns dies. El retrobament li farà reviure i descobrir aspectes de la seva pròpia vida i de la dels seus avantpassats. Així mateix l'argument serveix per oferir pinzellades de la història del segle XX.

Aquesta base serveix perquè onze anys després de la publicació d'Els viatgers de l'alba, l'escriptor ripollès Daniel Palomeras retorni a la novel·la, amb Hollister 5320.

L'obra es presentarà oficialment demà al matí en una roda de premsa a la Llibreria Laie de Barcelona, ha informat L'Altra Editorial, sota la direcció d'Eugènia Broggi.

Es tracta d'un llibre ideat a partir de de detalls viscuts, sospitats o escoltats durant la infància, alguns dels quals mai ha pogut saber si eren realment certs. A partir de la ficció els recull en una trama narrativa amb un punt tràgic, que afavoreix que el lector faci presagis a mesura que llegeix l'obra. En aquest sentit, Palomeras desitja que el conreu de l'oci que ell experimenta com a escriptor, es traslladi també als lectors de l'obra.

L'autor explica que aquesta era una novel·la que tenia escrita des de fa 15 anys, però que ara en fa un parell la va reescriure. Tants anys de marge obeeixen a un comentari crític que va rebre arran d'una lectura prèvia de l'obra, que la va qualificar com a poc accessible.

La nova adaptació tot mantenint-ne l'estil ha afavorit que, segons Palomeras, ara sigui «més llegible i austera».

Sobta la dècada en blanc d'un autor que va ser molt prolífic durant els anys noranta. No han estat però uns anys d'inactivitat. Durant aquest temps ha participat en l'elaboració d'un guió de cinema i en altres activitats literàries.

Palomeras creu en la dita que «si en dos anys no publiques res, no existeixes». Haver estat considerat com un autor juvenil pel fet d'haver escrit obres com El secret del comte (premi Folch i Torres 1988) no és cap menysteniment per a Palomeras, que augura «un gran futur» per a Catalunya si arriba a la independència.