Alícia Kopf, nom artístic d'Imma Ávalos (Girona,1982), s'acaba de proclamar guanyadora del premi literari Documenta amb l'obra de ficció «Germà de gel», que serà publicada per l'Altra Editorial la propera primavera.

El jurat ha destacat la «visió personal del món» i «una veu narrativa desimbolta», així com «l'habilitat a l'hora de combinar materials personals amb altres fonts documentals al voltant de la ciència, de l'art i de l'obsessió de la protagonista per l'Àrtic, el fred i el gel».

Alicia Kopf és llicenciada en Belles Arts i Teoria de la Literatura i Literatura Comparada. Va publicar el seu primer llibre, «Maneres de (no) entrar a casa», el 2011 gràcies a una Beca Girona Kreas. Va presentar l´exposició individual «Seal Sounds Under The Floor» el 2013 a la Galeria Joan Prats de Barcelona. Ha participat a diferents exposicions col·lectives com ara «Piso Piloto» al CCCB (2015), «Nonument» a la Capella dels Àngels del MACBA (2014), «Fugues» dins el cicle de Sala d´Art Jove FAQ a la Fundació Tàpies (2013), entre d´altres. Ha rebut reconeixements com el premi GAC-DKV a la millor exposició de l'any realitzada per un/a artista jove (2015), o el d´investigació artística de la Sala d´Art Jove de la Generalitat de Catalunya (2013).