El públic de la Sala La Planeta, amb els seus vots, va donar la victòria a la banyolina Clàudia Cedó a la final del Cinquè Torneig de Dramatúrgia Catalana celebrat ahir en el marc del festival Temporada Alta. Cedó es va imposar a Ramon Madaula amb el seu relat D.N.I, una comèdia sobre com una parella percep els canvis personals després de 10 anys.

Des del 5 d'octubre, s'han dut a terme quatre dies de combats i dues semifinals on vuit dramaturgs han presentat, amb una lectura dramatitzada, els seus textos breus (40 minuts). És el cinquè any consecutiu que autors catalans pugen al ring a veure-se-les entre col·legues, i cada sessió del torneig ha enfrontat dos autors amb el públic com a jurat decidint el guanyador en cada cas. La mateixa tarda del torneig, els dramaturgs escollits descobrien quins actors o actrius serien els encarregats de donar vida al seu text i tenien temps, fins a l'hora de l'espectacle, d'acabar de preparar els últims detalls. En aquesta final els autors van comptar amb un repartiment de luxe format per Laura Aubert i Pol López, llegint la comèdia de Clàudia Cedó, i Ivan Benet i Jordi Boixaderas amb el text L'Electe de Ramon Madaula.

Aquesta cinquena entrega del Torneig de Dramatúrgia Catalana ha comptat amb la participació de Cristina Genebat, Estel Solé, Gemma Brió, Aleix Aguilà, Sergi Pompermayer, Alberto Ramos, el finalista, Ramon Madaula, i la guanyadora, Clàudia Cedó.

El Cinquè Torneig de Dramatúrgia s'emmarca dins la programació de dramatúrgia catalana de Temporada Alta, que presenta produccions i coproduccions d'autors catalans, estrenes de nous textos i projectes que potencien la dramatúrgia contemporània i la nova creació. Fins al moment el torneig ha generat èxits com El Crèdit, de Jordi Galceran, Smiley, de Guillem Clúa, estrenada a Barcelona, Madrid i Londres, Losers, de Marta Buchaca, Red Pontiac, de Pere Riera, protagonitzada als escenaris catalans per Míriam Iscla i Cristina Cervià, i La nostra champions particular, de Cristina Clemente.

Temporada Alta va retransmetre la gran final al web del festival en streaming gràcies a la col·laboració de Cifog (Cicles formatius de Girona, curs en Realització de Projectes Audiovisuals i Espectacles), tal com ja va fer amb Please Continue (Hamlet).