El director de cinema Jaume Collet-Serra portarà a la gran pantalla l'adaptació cinematogràfica de la novel·la "Victus", d'Albert Sànchez Piñol, segons ha avançat a Catalunya Ràdio el productor Raimon Masllorens. La notícia arriba just quan Sànchez Piñol acaba de publicar la segona entrega de la novel·la, 'Vae Victus' (la Campana). Collet-Serra, cineasta català establert a Hollywood des dels 18 anys, ha dirigit, entre altres, 'La huérfana' (2009), 'Sense identitat' (2011) i 'Non-stop', estrenada el 2014 i protagonitzada per Liam Neeson i Julianne Moore. 'Victus' recrea les aventures de l'enginyer Martí Zuviría en l'èpic escenari de la caiguda de Barcelona a mans de les tropes borbòniques, el 1714.

Masllorens ha explicat que Collet-Serra encaixa perfectament en el projecte perquè "està fent pel·lícules amb èxit als Estats Units, té portes obertes i és català". També ha elogiat els coneixement tècnics i de postproducció del cineasta, que, segons ell, "compleix tots els requisits".

Pel que fa al repartiment de la pel·lícula, Masllorens ha dit que "hi ha algunes idees però el projecte està en una fase tan embrionària que fa de molt mal dir" i creu que el més important ara és fer un bon guió que aporti el nombre més gran de productores internacionals per poder tirar endavant el projecte.

Masllorens ha explicat que ara s'està treballant en el guió i que "Victus" pretén ser "una gran pel·lícula pel que fa a la producció perquè el que volem és que la vegi el màxim de gent possible, no només d´aquí sinó de fora".

"Victus" és una novel·la històrica publicada el 2012. Una biografia fictícia del tinent coronel navarrès Martí Zuviría, ambientada durant la guerra de Successió i el Setge de Barcelona el 1714.