Més de seixanta ballarins no professionals participaran demà en un muntatge del festival Temporada Alta, Made in Girona: Political Mother, dirigit per la companyia del coreògraf israelià Hofesh Shechter.

El director de la cita teatral gironina, Salvador Sunyer, va presentar ahir l'obra, una adaptació de Political Mother, que Shechter va estrenar el 2010.

Sunyer va destacar que aquest nou projecte, impulsat per l'Obra Social "la Caixa", incorpora en el repartiment persones que procedeixen de diferents entitats i col·lectius socials, que van des de joves interessats en la dansa a representants de la tercera edat.

Els participants en aquest Made in Girona: Political Mother han treballat durant tres setmanes a un ritme de gairebé quatre hores diàries dirigits per tres ballarins de la Hofesh Shechter, amb el suport de la companyia Cobosmika.

"Al final, surt un espectacle de no professionals, coordinat i dirigit per professionals", va dir Sunyer, que va recordar que, després de l'estrena de diumenge, el muntatge anirà a final de gener al Mercat de les Flors de Barcelona, que ha qualificat com "la catedral de la dansa a Catalunya".

Dos integrants de la companyia Hofesh Shechter, Niamh O'Flaherty i Lucy Moelwyn-Hugues, van assistir ahir a la presentació del muntatge en el Caixafòrum de Girona i van remarcar el vessant social del projecte.

O'Flaherty va recordar que els principis de Shechter passen sempre treballar "amb nous talents" i també amb la comunitat local on es posa en escena qualsevol espectacle. Els ballarins estan acostumats a aquesta tasca.