Els clicks de Playmobil, els petits ninots de plàstic de 7,5 cm d'alçada, produïts pel grup alemany Brandstätter des de l'any 1974, es converteixen en protagonistes d'un virtuós treball de recreació històrica realitzat, amb tot luxe de detalls, per l'Associació Aesclick, una iniciativa que ara dóna lloc a una exposició visitable fins el 31 de gener a la seu d'Empúries del Museu Arqueològic de Catalunya per reconstruir moments històrics.

Als anys setanta el dissenyador Hans Beck va impulsar el projecte de fabricació d'aquests ninotets que oferien innombrables possibilitats de joc i que resultaven molt assequibles en el context de la crisi econòmica que es vivia en aquells moments.

Els diorames que integren la mostra ens traslladarem a entorns plens d'imaginació que combinen l'esbarjo amb el rigor històric.

A Empúries es poden veure diverses escenes i recreacions: l'edat dels dinosaures, la vida a la prehistòria, l'antic Egipte, la conquesta romana, els tornejos medievals i la feina de l'arqueòleg.

PlayStories. Juga i Aprèn amb els Clicks és una exposició realitzada amb la col·lecció de clicks de l'Associació Aesclick (http://www.aesclick.com/public/joomla2/). Un nombrós grup de gent que ha decidit seguir jugant i mantenir viu el millor dels records de la seva infantesa. Per l'exposició han utilitzat part de les col·leccions per recrear amb tot luxe de detall diferents escenes de l'antiguitat.

El MAC-Empúries convida a tornar a ser nens, a aprendre i a jugar amb aquests ninots que han format part de la vida de moltes persones.