Sopa de Cabra ha anunciat nous concerts a Girona, Palma i Lleida en la gira de presentació del seu nou disc, Cercles, el 2016.

La gira començarà el 17 de gener al Liceu en el marc del Suite Festival, quan la banda presentarà oficialment el disc.

A Girona, el concert serà el 22 d'abril a l'Auditori de la Devesa dins del Festival Strenes; a Palma l'espai escollit ha estat l'Auditorium el 29 de gener; mentre que a Lleida, una ciutat on Sopa de Cabra fa més de 15 anys que no actua, s'ha optat pel pavelló d'esports de la ciutat durant la festa major, el 6 de maig.

La gira del 2016 serà curta i inclourà una desena de concerts, en els quals la banda tocarà totes les noves cançons i farà també un recull dels èxits de la història de Sopa de Cabra.

D'altra banda, ahir el festival Strenes també va anunciar altres noms del festival del 2016, que tindrà lloc del 2 al 24 d'abril a diferents escenaris de la ciutat de Girona.

A més de Sopa de Cabra, Quimi portet actuarà a l'Strenes per presentar el nou disc, Marina Rossell hi iniciarà la seva nova gira i Núria Graham donarà a conèixer un nou treball discogràfic amb cançons noves.

Quimi Portet actuarà al Teatre Municipal (16 d'abril) per estrenar en directe les cançons del nou àlbum. Un dia abans, el 15 d'abril, Marina Rossell presentarà Cançons de resistència al mateix escenari del Teatre Municipal.

Per la seva part, Núria Graham, que es troba encara immersa en l'extensa gira de presentació del seu primer disc, tocarà per primera vegada a la ciutat de Girona les noves cançons que formaran part del seu proper disc EP. L'osonenca actuarà al Centre Cultural La Mercè.

Les entrades d'aquests quatre primers espectacles es van posar ahir a la venda al web del festival (www.festivalstrenes.cat).

Sopa de Cabra ja va protagonitzar l'any passat un concert molt sonat per inaugurar l'Strenes 2014 des del terrat de l'edifici de l'Oficina de Turisme, a la Rambla de la Llibertat.

El festival ha estat nominat per la indústria musical als premis Arc com a millor festival de l'any a Catalunya.