El prestigiós discjòquei i productor berlinès Claptone actuarà el pròxim dissabte, 20 de febrer, a la ciutat de Girona en una sessió, d'aproximadament tres hores de durada, que tindrà lloc en un escenari tan inusual com l'església romànica de Sant Pere de Galligants. L'esdeveniment, organitzat pel promotor i marxant d'art gironí Kim Riera, tindrà un aforament limitat a 400 persones i convertirà la seu del Museu Arqueològic de Girona en una innovadora pista de ball, amb espectaculars jocs de llums, sorprenents projeccions audiovisuals i un potent equip de so de 100 decibels.

Amagat sempre rere una màscara daurada d'inspiració veneciana, amb la qual aconsegueix mantenir l'anonimat, l'artista alemany presentarà en aquesta sessió Charmer (Exploited/PIAS, 2015), un treball que ha comptat amb destacades col·laboracions com les dels suecs Peter Bjorn and John o el vocalista Nathan Nicholson, i que a través dels seus tretze talls construeix atractives atmosferes que integren un ampli ventall de capes instrumentals i efectes, reinventant artesanalment el subgènere del deep house.

Guanyador del 18è DJ Awards Ibiza 2015, Claptone gaudeix d'un notable prestigi en el món de la música electrònica. Des de la capital d'Alemanya, punt neuràlgic de l'escena des de la dècada dels 90, -amb locals tan emblemàtics com el Gretchen, el Watergate o el Berghain- aquest enigmàtic discjòquei ha aconseguit destacar a escala internacional, gràcies a les seves atrevides remescles de clàssics de la música com del músic britànic Sting o de la figura del jazz nord-americà Gregory Porter. Claptone també compta amb una àmplia llista d'èxits "trenca pistes" com Leave Your Light On, No eyes, Dear life, Wrong, Party Girl,The Music Got Me, entre molts d'altres.

Gastronomia, vins i gintònics

Segons ha anunciat l'organització, l'esdeveniment protagonitzat per Claptone no només es reduirà a el vessant musical. Un càtering "a l'altura" amb "Ham Session" i una selecta carta de vins de l'Empordà, gintònics i cerveses completaran l'oferta d'aquesta singular i futurista sessió d'electrònica.

Les entrades, a un preu que rondarà els 30 euros o els 50 euros (en el pac "Ham Session"), es posaran a la venda pròximament. Les portes s'obriran a les vuit del vespre i tots els assistents rebran una màscara daurada com la que exhibeix el discjòquei alemany.

L'Everleigh de Toronto (Canadà), el Temple de San Francisco (Estats Units), el Chibuku de Liverpool (Regne Unit) o l'Odonien de Frankfurt (Alemanya) són alguns dels més de quaranta temples mundials de l'electrònica per on l'artista ha actuat al llarg d'aquest any 2015.