L'actriu catalana Laia Costa es va quedar ahir a la nit a les portes de rebre el premi a millor actriu dels guardons del cinema europeu, pel seu paper protagonista a la pel·lícula alemanya Victoria. Aquest guardó va recaure finalment en la britànica Charlotte Rampling, per 45 years. El film d'Andrew Haigh narra la història d'una dona que, pocs dies abans de celebrar el 45è aniversari de boda, rep una carta que revela l'aparició del cadàver del qui va ser el seu gran amor de joventut.

En la cerimònia celebrada ahir a la nit a Berlín, la pel·lícula espanyola La isla mínima, dirigida per Alberto Rodríguez, es va emportar el Premi del Públic. L'actriu Nerea Barros va recollir el guardó i va agrair el premi a un film amb la qual ha après, va dir, que "si fas les coses amb amor i passió i treballes dur, els somnis es fan realitat".

La cinta, que va arrasar en els Premis Goya amb deu estàtues, entre elles les de millor director, pel·lícula, guió i actor protagonista, va aconseguir en aquesta ocasió la distinció que es concedeix anualment per votació dels espectadors europeus.

I si Victoria, de Sebastian Schipper, es va quedar finalment sense recollir cap estàtua, la gran triomfadora de la nit va ser la italiana Youth (La juventud). A més de guanyar el premi a la Millor Pel·lícula, l'Acadèmia del Cinema Europeu també va distingir Paolo Sorrentino, un dels grans favorits en totes les apostes, en la categoria de Millor Director.

També per aquesta pel·lícula va ser el premi al Millor Actor, que va recaure en Michael Caine. L'actor britànic, que prèviament havia rebut el premi honorífic, va assegurar sentir-se molt honrat. "En 50 anys, mai he guanyat un premi a Europa, aquesta nit n'he guanyat dos", va reblar el veterà intèrpret. A la pel·lícula, Caine interpreta un director d'orquestra retirat que, mentre passa unes vacances als Alps, amb la seva filla Lena i el seu amic Mick, rep l'encàrrec de dirigir un concert al Palau de Buckingham de Londres, amb motiu de l'aniversari del príncep.