L'Auditori de Girona va donar ahir la sorpresa als melòmans del jazz, i en especial del jazz-rock, anunciant l'actuació a Girona del baixista Stanley Clarke, membre de mítiques bandes de la renovació musical dels anys 1970 com Return to Forever, de Chick Corea, i personatge que va sentar, gràcies al seu talent, les bases d'una nova forma de concebre el baix com a instrument musical, precedint en aquest camp l'enyorat Jaco Pastorius. Stanley Clarke oferirà l'11 de març a Girona, en coproducció amb el Black Music Festival, una actuació única a l'Estat espanyol, acompanyat d'una banda que completen Beka Gochiashvili, piano; Michael Mitchell, bateria i Cameron Graves, piano. Clarke presentarà el seu darrer àlbum, Up, considerat el més enèrgic de la seva profusa carrera.

L'Auditori inaugurarà la nova programació el 19 de gener amb un concert de Jordi Savall que presentarà una selecció de Les Concerts Royaux i Les Nations, de Couperin.

La temporada en què l'equipament de la Devesa compleix 10 anys, celebrarà l'efemèride convidant el pianista Vladimir Ashkenazy, el 24 d'abril, que oferirà amb el seu fill un concert a dos pianos, i també amb una jornada de portes obertes, el 29 de maig.

La programació d'aquest desè aniversari inclou un total de 31 concerts, 19 de música clàssica, 9 de música moderna i 3 concerts familiars.

Per complementar l'oferta de concerts, l'Auditori ha programat la línia Auditori Obert, amb una oferta paral·lela als concerts i formada per múltiples activitats com ara cursos, conferències prèvies a concerts, concerts per a les escoles o exposicions.

Algunes de les cites ineludibles d'aquesta nova temporada de clàssica seran l'Orquestra Simfònica de Viena (14 febrer), el pianista Alexei Volodin, que actuarà al costat de l'Orquestra de Cambra de Munic (6 març), i la Royal Philarmonic Orchestra i el violinista i director d'orquestra Pinchas Zukerman (22 maig).

Roger Mas farà el concert de presentació del seu nou treball Irredempt (12 febrer), la cantant Bebe (30 gener), presenta el seu darrer treball, i els Naturally 7 (7 maig) oferiran un concert únic a l'Estat espanyol, i en coproducció amb el Girona a cappella festival. Malú actuarà al Pavelló de Fontajau (30 abril).