Fins 3,2 milions de lliures (4,5 milions d'euros) es van pagar dimarts a la nit a Londres en una subhasta a la casa Christie 's, en la qual es van oferir 185 objectes de la vida privada i pública de la que va ser primera ministra del Regne Unit, Margaret Thatcher. Es van vendre tots els lots, que van interessar a compradors de 41 països dels cinc continents, segons va informar ahir Christie's a través d'un comunicat.

L'objecte pel qual més es va pagar, en concret 266.500 lliures (365.105 euros), va ser una figura d'un àguila americana que el president nord-americà Ronald Reagan li va regalar a Thatcher el 1984 sota la inscripció «amb els meus millors desitjos». La relíquia, de la dècada dels anys vuitanta del segle passat, la va adquirir un comprador per internet.

El segon objecte pel que més es va recaptar va ser el maletí vermell de pell que va pertànyer a la política conservadora durant el seu període com a líder del Govern britànic (1979-1990) i que es va vendre per de 242.500 lliures (334.557 euros). Es tracta d'una peça històrica decorada amb el símbol reial d'Isabel II i amb les paraules «Prime Minister».