El cuiner català Joan Roca ha estat nomenat nou president del Consell Internacional del Basque Culinary Center (BCC) de Sant Sebastià en substitució del xef Ferran Adrià, que ocupava el càrrec des del 2010.

Ha estat el mateix Adrià, que continuarà com a membre del consell, el que ha propiciat el seu relleu amb la finalitat de «renovar el lideratge» d'aquest òrgan i «comptar amb visions i perspectives diferents de la gastronomia», segons va informar ahir el BCC en un comunicat.

El xef gironí, que al costat dels seus dos germans regenta El?Celler de Can?Roca de Girona, forma part des del 2013 del consell internacional d'aquesta Universitat i centre d'investigació de la Universitat de Mondragón. També l'integren els prestigiosos cuiners René Redzepi, Heston Blumenthal, Massimo Bottura, Michel Bras, Gastón Acurio, Yukio Hattori, Dan Barber, Enrique Olvera i Alex Atala.

L'objectiu d'aquest consell és «impulsar nous projectes i assessorar en tasques estratègiques» el patronat del Basque Culinary Center.