19 de desembre de 2015
19.12.2015

L'extinció dels grans animals accelera el canvi climàtic, segons un estudi

21.12.2015 | 07:18

La caça, el tràfic il·legal i la desforestació dels boscos està portant a la vora de l'extinció milers d'espècies de grans animals a tot el món. A més de posar en perill l'ecosistema i destruir la riquesa natural del planeta, aquesta realitat també comporta altres conseqüències. Un estudi publicat ahir a la revista Science Advances adverteix per primera vegada que la defaunació o extinció dels animals grans té serioses implicacions en les interaccions ecològiques, empobreix els boscos i accelera el canvi climàtic.
El treball, realitzat per investigadors espanyols, colombians i brasilers de la Universitat Estadual Paulista (UNESP), al costat de científics d'Anglaterra i Finlàndia, demostra que els animals grans mantenen la diversitat i els serveis ecosistèmics i que, per tant, la seva desaparició té efectes «imprevistos i devastadors per al medi ambient».
L'estudi analitza per primera vegada el que passa quan desapareixen els grans frugívors, «que són crucials per a la reforestació i la regeneració natural dels boscos», explica el professor investigador de l'Estació Biològica de Doñana i coautor de l'estudi, Pedro Jordano.
«I és que a causa de la seva dieta, aquests animals -com els tucans, els tapirs, o els grans primats- ingereixen gran quantitat de fruits de les plantes, llavors de grans dimensions que després defequen o regurgiten i retornen al bosc a les condicions adequades per a la seva germinació. És a dir, són els encarregats de sembrar el bosc », ha subratllat l'investigador.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema