La model catalana Mireia Lalaguna ha estat coronada Miss Món en l'edició número 65 del certamen, celebrat ahir a la ciutat tropical xinesa de Sanya. Lalaguna, nascuda a Barcelona i estudiant de Farmàcia de 22 anys, es va imposar a les representants de Rússia (Sofia Nikitchuk) i d'Indonèsia (Maria Harfanti), que van aconseguir el segon i el tercer lloc, respectivament.

És la primera vegada que Espanya guanya el certamen Miss Món, d'origen britànic i el més antic dels grans concursos de bellesa del planeta, encara que una altra espanyola, Amparo Muñoz, havia aconseguit el títol de Miss Univers el 1974.

Lalaguna, rossa, amb els cabells recollits a una banda i amb un espectacular vestit blau cel que deixava veure tota l'esquena, es va asseure al tron de reina mentre la vencedora de l'edició del 2014, la sud-africana Rolene Strauss, li va col·locar la corona blava de brillants que portarà durant 12 mesos.

La jove catalana no va dissimular la seva incredulitat. Entre les cinc finalistes també hi havia la representant de Jamaica, Sanneta Myrie, i la del Líban, Valerie Abou Chacra, mentre que l'equatoriana María Camila Marañón va ser la llatina més ben classificada, en figurar entre les 20 primeres.

La gala es va celebrar al luxós Centre de la Corona de la Bellesa de Sanya, un complex als afores de Sanya amb extravagants gratacels en forma d'arbres gegantins, un lloc que acull per sisena vegada aquest concurs.

La catalana va dir que el jurat "ha sabut trobar una bellesa interior, no solament exterior".