El cuc de la creativitat no deixa descansar l'advocat gironí Joan Codina Negre, que acaba de distribuir a les llibreries i quioscos una nova entrega de Les aventures d'en Siset, un còmic d'alta precisió en el dibuix i de lectura addictiva.

Ambientat a la ciutat de Girona i amb una temàtica basada en els mites culturals i històrics catalans, el nou còmic, titulat El Tresor d'en Serrallonga, transporta el lector a l'època del bandoler més famós de Catalunya, per saltar fins als temps actuals i situar en Siset rere la pista de l'amagatall del tresor del famós bandoler, que finalment apareixerà uns segles més tard en un recambró de les golfes de la Catedral de Girona.

En la ficció del còmic, el bandoler Serrallonga assalta el carruatge carregat de monedes del comte duc d'Olivares, un dels primers polítics espanyols que, segons els fets històrics contrastats, va intentar espanyolitzar els catalans.

L'acció es traslladarà al present, amb en Siset rere la pista d'un tresor que, a banda del seu interès lucratiu, conté un document molt important per a Catalunya, ja que contribuirà a desemmascarar "una gran mentida històrica".

D'aquesta manera, Codina s'ha propostat propagar la idea que el relat històric pot ser interessadament manipulat.

En les seves aventures pels carrers de la Girona antiga i moderna, Siset descobrirà la veritat de diferents fets històrics que havien estat manipulats, però per aconseguir-ho haurà de trobar primer el tresor, ja que hi ha gent molt interessada a evitar que el contingut surti a la llum.

"Aquest és el quart volum d'un còmic que té com a protagonista un heroi tant gironí que es diu Siset, en honor al patró de la ciutat, i que té una elaboració pròpia, des del dibuix fins al text, passant pel guió", ha explitat Joan Codina.

Nascut el 1965, Codina va aprendre a dibuixar copiant els personatges de la revista Cavall Fort i és un admirador d'Hergé, el creador de Tintín.