23 de desembre de 2015
23.12.2015

L'Auditori de Girona exposa les escultures de l'artista Josep Martí-Sabé

L'Ajuntament organitza la mostra en commemoració del centenari delnaixement de l'autor dels relleus ceràmics de la plaça Poeta Marquina

24.12.2015 | 07:25
L'Auditori de Girona exposa les escultures de l'artista Josep Martí-Sabé

L'Auditori de Girona inaugurarà avui l'exposició De la imaginació a la forma. Del pensament a la matèria, que reunirà una mostra d'obres de l'escultor colomenc Josep Martí-Sabé (1915-2006) al vestíbul de l'equipament fins al 31 de gener.

L'exposició, que quedarà inaugurada a les 19 hores, s'ha impulsat per commemorar el centenari del naixement de l'artista. L'Ajuntament de Girona organitza l'exposició, que ha estat coordinada pel director de l'Escola Municipal d'Art, Jordi Armengol, i pel director de la Fundació Rafael Masó, Jordi Falgàs.

De la imaginació a la forma. Del pensament a la matèria recull setze peces de Josep Martí-Sabé, nascut a Santa Coloma de Farners el 1915, localitat on va morir el 2006.

Les obres, fetes entre 1946 i 1999, van ser elaborades amb tècniques diverses com ara guix pintat, fusta, bronze o terracota. Algunes de les peces destacades que es podran veure a l'Auditori són Recolliment, Homenatge al romànic, AdolescènciaRepòs.

Josep Martí-Sabé és conegut a Girona especialment per ser l'autor dels grans plafons en alt relleu de ceràmica que hi ha a les tres façanes d'un bloc d'habitatges del carrer de Barcelona, entre la plaça del Poeta Marquina i el carrer de Bailèn. L'edifici i els plafons ceràmics són de 1959 i Martí-Sabé va comptar amb la col·laboració del ceramista bisbalenc Joan Vila Clara per fer-los.

Tercera exposició

Aquesta és la tercera exposició d'obres artístiques que acull el vestíbul de l'Auditori de Girona. Després de la inauguració, el desembre d'ara fa un any, de la mostra Partitures de ferro, de l'escultor Manel Palahí, aquest estiu l'espai va ser l'escenari de la mostra Compositors al carrer. Admiracions, de Martí García-Cros, que es va poder visitar fins al 27 de novembre. El vestíbul de l'Auditori ha acollit, a més, altres mostres d'entitats o organismes per a esdeveniments concrets.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema