La princesa Kako, segona néta dels emperadors, s'ha convertit en la nova estrella de la família imperial nipona. A punt de fer 21 anys, ha aconse?guit conquistar els japonesos gràcies a la seva frescor en una institució on preval la disciplina i la rigidesa. Nascuda el 29 de desembre de 1994, Kako és fruit del matrimoni entre Akishino, el segon fill de l'emperador Akihito, i la princesa Kiko, i ha despertat la simpatia del poble japonès tant per la seva elegància en els actes oficials com pel seu caràcter relativament transgressor en la intimitat.

Quan es compleix just un any des de la seva primera aparició oficial com a adulta, Kako és sens dubte el membre de la família imperial més cotitzat de les revistes i tabloides nipons. El fenomen de la popularitat d'aquesta princesa de somriure dolç i desenfadat podria equiparar-se al boom sorgit el 1958 amb l'anunci del compromís entre l'emperador Akihito i l'emperadriu Michiko, la primera persona d'origen no noble a entrar a la Casa Imperial, explica l'experta Midori Watanabe.

La popularitat de Kako es deu també a la seva bellesa i a una voluntat difícil de doblegar. Mostra d'això va ser la seva decisió d'abandonar l'any passat els seus estudis en la tradicional Universitat Gakushuin, argumentant que volia un canvi d'aires després d'estar estudiant allà des de la seva infantesa. En el seu lloc, va decidir entrar a la Universitat Cristiana Internacional per cursar Arts Liberals, el programa se centra que els alumnes desenvolupin habilitats verbals d'expressió oral i escrita, així com la capacitat de raonament crític.