El pavelló de Fontajau ja està a punt per rebre als milers d'espectadors que passaran entre el 25 i el 28 de desembre pel Gran Circ de Nadal. De nou, les festes nadalenques de Girona estaran adornades amb exhibicions acrobàtiques, contorsions impossibles, pallassos i malabars, després de l'èxit de la primera edició. Aquest any, però, el circ arriba amb un nou espectacle on tot gira al voltant de la màgia en gran format.

El pavelló d'esports s'ha convertit en un còmode circ format per una portalada gegant i una pista de circ circular, on, durant quatre dies s'hi oferiran fins a nou funcions. En total hi actuaran 46 artistes arribats de 12 països diferents que ja són a la ciutat assajant les seves exhibicions. «Serà un espectacle colossal, amb una selecció de les millors atraccions del circ internacional d'aquest moment», va explicar ahir el director del Gran Circ, Genís Matabosch, en el passi de gràfics.

En total, dues hores i mitja d'espectacle on es veuran sorprenents trucs de màgia en mans de tres dels millors mags del món. Tot acompanyat del volteig acrobàtic d'Etiòpia, els pallassos de Portugal, les teles aèries d'Ucraïna, els trapezis d'Itàlia, els cavalls que ballen en cercle vinguts de França o les contorsions impossibles des de Nigèria. L'espectacle estarà acompanyat de música d'orquestra en directe i de la presència de les vuit ballarines de La Flambée encarregades de fer de fil conductor, enllaçant les atraccions circenses amb els espectaculars trucs de màgia.

«Estem molt contents de com va el ritme de venda d'entrades, de moment n'hem venut 13.000 de les 20.000 que s'han posat a la venda», va precisar Matabosch. Amb tot, s'espera superar les 17.000 entrades que es van vendre l'any passat. «Hem de tenir en compte que hi ha moltes persones que compren l'entrada a darrera hora, perquè estem en plenes festes de Nadal i això va en funció de l'engranatge i els horaris familiars», va indicar Matabosch.

El projecte Circ de Nadal va néixer amb l'objectiu de posar-se al nivell de grans ciutats europees que gaudeixen d'aquests espectacles durant les festes nadalenques. «A Europa des de fa uns 40 anys, les grans capitals com Amsterdam o Stuttgart tenen circs excepcionals per Nadal», apuntava Matabosch. El mateix assegura que aquest serà el millor circ que s'ha vist a la ciutat en els últims 90 anys. «L'any 1925 Girona va acollir el Gran Cirque Pinder de França; des d'aleshores, hi ha hagut altres circs però de no tant nivell. Amb el Gran Circ de Nadal, nosaltres volem oferir el millor que s'ha vist des d'aquell 1925», va afirmar.