El Departament de Cultura, a través d'una nova línia d'ajuts destinada a incrementar la presència del català en les plataformes de vídeo a la carta i televisió, DVD, Blu-ray i altres formats digitals, ha incrementat el nombre de pel·lícules que es doblaran o es substitularan al català.

En total són 14 pel·lícules: Macbeth, The gift, Elsa y Fred, El ballarí del desert, L'assassinat d'un gat, Time out of mind, Secret in their eyes, Sinister 2, A walk in the woods, Knock Knock, Maggie, The evil that men do, While we are young i Youth. Això serà possible gràcies al suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.

A diferència de les altres subvencions al cinema que concedeix la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, la iniciativa no va destinada al cinema d'estrena en sala sinó a altres suports i canals de distribució. La mesura és fruit d'un conveni entre el Departament de Cultura, el Departament de la Presidència i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

El nou ajut s'afegeix a les polítiques que impulsa el Departament de Cultura per promoure el cinema en català, com el suport a estrenes de llargmetratges doblats i subtitulats (59 llargmetratges de 21 distribuïdores l'any 2015); la subtitulació de pel·lícules i sèries amb Canal+ (més de 280 pel·lícules i més de 30 temporades de sèries entre 2014 i 2015); la subtitulació de més de 125 pel·lícules de reestrena dels Cinemes Texas (2014-2015); la subtitulació de les principals pel·lícules de 20 festivals amb Catalunya Film Festival i del Documental del mes (a més de 30 sales).

La Direcció General de Política Lingüística també promou el programa CINC Cinema Infantil en Català, que porta cinema infantil en català a 46 poblacions a Catalunya i a la Franja de Ponent; dóna suport a Drac Màgic en el cicle de Cinema familiar i els Clàssics de cinema infantil, i també als programes Pas a pas i Petits Herois de Rita&Luca Films. L'última pel·lícula infantil doblada al català ha estat Charlie Brown i Snoopy que s'estrena avui, dia de Nadal, en versió doblada al català a 30 sales de Catalunya. El film compta amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística.