La Xina va estendre ahir la política del segon fill a totes les parelles del país, després d'aprovar al Legislatiu una esmena que permet tenir dos descendents i tanca més de tres dècades amb la prohibició de donar a llum a més d'un plançó. Així, l'Assemblea Nacional Popular (ANP) va donar per arxivada la política del fill únic, l'estricte i polèmic sistema de control de la natalitat. El Comitè Permanent de l'ANP va resoldre en la seva sessió vimensual reformar la Llei de Població i Planificació Familiar per universalitzar la relaxació adoptada al desembre de 2013, quan es va augmentar el nombre d'excepcions en les quals una parella podia tenir un segon fill.

En la mateixa sessió també es va aprovar la primera llei de violència domèstica del país, després d'un llarg procés de deliberació en el qual finalment es van incloure els abusos psicològics, a més dels físics.

En el que es considera un històric avenç en matèria d'igualtat, el Comitè Permanent de l'ANP va donar llum verda per àmplia majoria a la llei al final d'una sessió vimensual en la qual també es va aprovar l'esmena que posa fi a la política del fill únic o la primera llei antiterrorista xinesa.

"El país prohibeix tota forma de violència domèstica", es llegeix en el text de la nova llei. La violència domèstica queda definida en aquesta normativa com a "dany físic, psicològic o d'un altre tipus" i es preveuen com a manifestacions d'aquest abús tant els cops, les ferides o les restriccions del moviment com les amenaces o els insults. La incorporació de les al·lusions als danys emocionals és vista com una victòria per als col·lectius en defensa de les dones, ja que abans es definia la violència domèstica només com una agressió física.