«La clau de girar el taller» (Satélite K) d'Adrià Puntí és el millor disc de l'any, segons els Premis Enderrock de la crítica. Els guardons també han distingit Obeses com el millor artista de l'any en reconeixement a una trajectòria creixent que ha culminat amb 'Monstres i princeses' (Música Global).

Els guanyadors del Sona9 2014, Trau, han rebut el premi al grup revelació del 2015 pel seu debut 'Déu vos guard' (Discmedi), Xarim Aresté el de millor disc de cançó de pop-rock per 'La Rosada' (BankRobber), Ferran Palau al millor disc de cançó per 'Santa ferida' (Halley Records) i Pau Figueres el premi al millor artista de folk amb 'Pau Figueres' (Whatabout Music).

Els Pets s'han fet amb el Premi Enderrock a la trajectòria pel seu 30è aniversari dalt dels escenaris. Núria Graham ha estat guardonada amb el premi al millor disc català en altres llengües per 'Bird Eyes' (El Segell del Primavera), mentre que el millor disc de clàssica ha estat, segons els Premis Enderrock de la crítica, per 'La viola d'or' (Discmedi, 2015).

Finalment, Gabriel Amargant ha estat reconegut amb el guardó de millor disc de jazz de l'any per a And Now for Something Completely Different (Fresh Sound, 2015).