La model francesa Inès de la Fressange i el seu marit, el directiu de televisió Denis Olivennes, s'enfronten en els tribunals a la seva antiga assistenta, que els acusa d'haver-la tingut treballant de manera irregular, segons van informar ahir els mitjans francesos. Chantal Moreau, de 55 anys i que va treballar d'assistenta des de 2013, considera que «no s'han respectat» els seus drets laborals i denuncia la il·legalitat de la llicència de l'habitatge que el matrimoni té a la Provença, així com el barracó annex que li havien llogat.

La casa de la parella, segons la querella, es va construir de manera irregular enmig d'una pineda i un petit barranc al bosc, i a Moreau li van arrendar l'habitatge on residia a canvi de realitzar-hi per a ells tot tipus de treballs. L'antiga assistenta s'havia d'ocupar de les nou hectàrees de terreny de la finca, així com de tenir cura de la piscina, fer les compres al supermercat, atendre els nens de la parella i altres «tasques» segons el seu testimoni.

De la Fressange i el seu marit li pagaven 1.560 euros bruts al mes a la dona per aquestes tasques i d'aquests n'hi restaven els 350 euros que l'assistenta havia d'abonar en concepte de lloguer per l'annex que compartia amb els seus fills. «Es tracta d'una vulgar caravana amb una teulada de xapa», va denunciar Moreau, que compta amb el suport de diversos testimonis que també van treballar per la parella.