Per primera vegada, els 27 museus integrats a la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona inicien una campanya de Nadal per motivar les visites de públic familiar durant les festes nadalenques.

Aquest Nadal, la teva aventura comença al museu és el nom escollit per promoure que durant les vacances escolars de Nadal, les famílies coneguin el patrimoni local i visitin els museus.

Amb aquesta acció es vol donar a conèixer l'àmplia oferta d'activitats familiars programades amb motiu de les vacances de Nadal. Tallers infantils, casals de Nadal, pessebres, audicions de música són algunes de les activitats que s'ofereixen al públic.

Al mateix temps aquesta iniciativa pretén que els museus entrin dins l'imaginari familiar com un espai obert, lúdic, amable i acollidor per descobrir durant el període nadalenc.

L'acció integra un total de 27 museus de temàtiques variades: la història, el joc, l'artesania, l'arqueologia, l'etnologia, el medi natural, el mar, la tecnologia, l'art, etc.

També s'ofereix la possibilitat al visitant de participar en un sorteig. Amb l'entrada al museu efectuada del 16 de desembre al 10 de gener, es proporciona un codi a la família visitant per tal de registrar-lo a posteriori al web de la iniciativa (www.nadalalmuseu.com). Seguint tots aquests passos s'entra en el sorteig de tres obsequis.

Per una banda, una panera amb objectes de les botigues dels 27 museus de la xarxa, amb objectes identificatius de la comarca, del territori, i/o del mateix museu.

Per una altra, un iPad amb l'aplicació del Visitmuseum descarregada i amb informació de l'aplicació, per conèixer els continguts de tots els museus de la xarxa.

I finalment, un cap de setmana gratuït a la Vall de Núria que inclou una estada d'una nit a l'hotel Vall de Núria amb pensió completa i tren cremallera per a quatre persones (dos adults i dos nens), i una visita familiar al Museu Etnogràfic de Ripoll.

Serà el dia 15 de gener quan s'anunciaran al web de Nadal al Museu les persones guanyadores del sorteig.

La campanya també serà present a les xarxes socials, amb el hashtag #NadalalMuseu.