30 de desembre de 2015
30.12.2015

Les mosques, una font alternativa de proteïnes en l'alimentació animal

30.12.2015 | 07:05

Espanya participa en un projecte de recerca que busca millorar la tecnologia relacionada amb l'obtenció de grans quantitats de biomassa d'insectes dípters (mosques) com a font alternativa de proteïnes en l'alimentació animal.
Aquest repte científic, finançat per la Unió Europea (programa H2020), s'emmarca en el projecte FlyHigh i en ell intervenen les empreses Bioflytech (Espanya) i Agriprotein (Sud-àfrica) i les universitats d'Alacant (UA), Hèlsinki (Finlàndia) i Novi Sad (Sèrbia), que porten a terme les diferents línies de recerca bàsica i aplicada.
«FlyHigh es centra, entre altres aspectes, en la producció massiva i controlada de diverses espècies de mosques mitjançant l'anàlisi detallada del seu cicle biològic», va explicar el director del Departament de Ciències Ambientals i Recursos Naturals de la UA i coordinador del projecte en aquesta institució acadèmica, Santos Rojo.
Paral·lelament a l'estudi de la seva biodiversitat i la interacció insecte-planta, es pretén aconseguir un desenvolupament tecnològic que permeti la producció de farina d'insecte per la nutrició animal, va indicar Rojo.
Amb un pressupost de 450.000 euros, FlyHigh té una durada de tres anys i va començar el passat mes de juliol. Respecte a altres insectes, «les mosques tenen cicles de vida més curts (setmanes) i poden alimentar-se d'una àmplia varietat de subproductes i residus d'origen animal o vegetal», va assenyalar.
Rojo va subratllar que s'ha aconseguit un gran desenvolupament tecnològic en aquest camp en els últims deu anys, però la farina d'insecte no és encara competitiva en comparació de la producció de la de peix o de soia, imprescindibles en l'actualitat en l'alimentació animal.«Calculem que ho serà en els propers cinc anys, ja que la seva producció és sostenible des de la perspectiva econòmica i mediambiental.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona