Com ja és tradició, la Sala La Mirona de Salt ha organitzat per aquesta nit el seu clàssic Concert de Reis. Una proposta que ofereix música, ritme i diversió assegurada per a tots els qui necessitin moure l'esquelet abans d'anar al llit, mentre Ses Majestats els Reis d'Orient fan la seva feina. La música negra més selecta i popular serà, a partir de 2/4 d'11 de la nit, la gran protagonista de la vetllada, de la mà de la banda gironina de versions The Funk Boss Brothers. Un cop acabi el concert, la música en viu continuarà amb La Banda de la Impremta, que conduirà una jam oberta a tots els músics.

Nascuts el novembre de 2012, després que el guitarrista Dani?Gual i la cantant Helena Masó decidissin emprendre un nou projecte, abandonant l'orquestra en la qual tocaven, The Funk Boss Brothers són ara mateix un dels màxims exponents del funk a la demarcació de Girona. Segons reconeix Gual, la seva proposta està pensada per «rebentar la pista ballant», a base de versions «altament ballables» de clàssics molt coneguts del funk-disco com JB's, Kool & The Gang, Aretha Franklin, Stevie Wonder o Chic. Els èxits d'artistes més contemporanis, com Jamiroquai, Lenny Kravitz o Cee Lo, també tenen cabuda en un repertori de versions que, lluny de ser estàtic, busca l'excel·lència tot alimentant-se amb arranjaments personals. El preu de l'entrada és de 5 euros (a taquilla) i de 3 (anticipada).

De Girona a Abu Dhabi

Gaspar Castellà, Jose Saez, Oriol Garriga i Albert Caselles són els altres quatre músics que, juntament amb Gual i Masó, integren una banda que ja ha aconseguit creuar la frontera i portar les seves versions d'autor més enllà d'Europa. I és que The Funk Boss Brothers van passar l'estiu passat actuant, com a banda resident, al Club Burlesque del luxós Hotel Yas Viceroy d'Abu Dhabi, capital dels Emirats Àrabs, amb vistes al famós circuit de Formula 1. Entre agost i setembre, el sextet gironí va oferir prop de mig centenar d'actuacions en directe.

La música no s'atura

Després d'una tardor farcida de rock anyenc, que es va cloure amb l'emotiu comiat dels escenaris de la mítica banda de rock Los Suaves, el 19 de desembre, La Mirona de Salt segueix apostant pel millor so de guitarra en aquest inici de 2016. Dissabte vinent serà el torn del millor pop-rock amb l'actuació en directe de Coldday, grup barceloní que ret un homenatge fidel i honest a la banda britànica liderada pel carismàtic Chris Martin. Coldday interpreta un repertori que inclou els temes més emblemàtics de Coldplay, des del seu primer disc, l'aclamat Parachutes (2000) fins a Ghost Stories (2014).

El divendres 15, La Mirona serà l'escenari del concert solidari i reivindicatiu «Els músics no mengen», que comptarà amb les actuacions de Pearson, IX! i Glaucs. Els qui desitgin assistir a l'esdeveniment, hauran de portar per entrar tres productes alimentaris de primera necessitat (llet, conserves, arròs, pasta, oli o llegums), que es destinaran al Banc d'Aliments. Els organitzadors de la cita volen conscienciar i denunciar també la situació crítica per la qual travessa el món de la cultural d'arreu del país.

El dissabte 16, arribarà la segona edició del Festival Neu, que enguany fa un salt qualitatiu amb un cartell eclèctic que inclou noms com els dels gironins Aliment, Esperit!, projecte psicodèlic del multiinstrumentista Mau Boada, els empordanesos Cala Vento, el folk nord-americà revisat de Howlin' Dogs, el cantautor Ian Sala, la cantant Paula Grande i el reconegut discjòquei Daniel Gon.

L'actor, músic i escriptor Jimmy Barnatán, conegut per interpretar el paper de «Chucky» a la sèrie de Telecinco Los Serrano, trepitjarà La Mirona el divendres 22 acompanyat de la seva banda The Cocooners, amb una excitant proposta que combina blues i rock de tall clàssic. L'endemà, el dissabte 23, la música electrònica sonarà a la màxima potència amb el Tribute To EDM, una nit dedicada al festival Tomorrowland.

Una nit de punk d'alt voltatge, amb els Gatillazo de l'ex-cantant de La Polla Records Evaristo al capdavant, Non Servium, Ride Pride i Crim, el divendres 29, i el tribut al millor rock dur dels Iron Maiden, de la mà del grup holandès Iconic Maiden, tancaran un mes de gener on la música no deixarà de sonar.