Els casaments de marquesos han deixat de ser un somni per convertir-se en una realitat sempre que s´estigui disposat a pagar entre 300 i 3.000 euros. El Butlletí Oficial de la Província (BOP) va publicar ahir la nova normativa d´ús privatiu del Castell de Montsoriu, la fortalesa gòtica més important de Catalunya, de manera que ara ja es pot donar curs a les constants peticions que de casaments (6 de rebudes l´any passat) i de rodatges audiovisuals (també 6 el 2015).

Fins ara s´havien hagut de rebutjar totes aquestes peticions, però la normativa publicada ahir, aprovada pel Consell Comarcal de la Selva, permet fer ús del castell i de les seves sales a «institucions, entitats, empreses i persones per a actes de caire privat».

Aquest ús privat, que no cal dir que ha de ser respectuós amb el monument, té unes taxes que cal abonar al Patronat del castell, organisme autònom del Consell Comarcal de la Selva.

Aquestes taxes oscil·len entre els 300 euros, en cas de llogar una sola sala durant un parell d´hores, i 3.000 euros, en cas de llogar la totalitat del recinte durant tot un dia, segons ha explicat Joan Carles Codolà, tècnic del Consell Comarcal.

Segons l´ordenança publicada ahir al BOP, els espais i sales que poden entrar en règim de lloguer són els següents:

A) Sala Noble, amb capacitat per a 60 persones, disposa de pantalla i projector de vídeo, megafonia fixa, ordinador, taules i cadires, i es pot usar per a cursos i seminaris, congressos i presentacions.

B) Sala Nord, amb capacitat per a 50 persones, sense equipament tècnic, es dedica també a cursos, congressos, presentacions i a activitats musicals o exposicions.

C) Pati d´Armes, amb capacitat per a 300 persones, que es redueix a 200 assegudes en el format de concert amb escenari. En cas de situar-hi taules, la capacitat cau a 150-250 persones assegudes. Els usos són: concerts, recepcions, sopars, conferències i projeccions.

D) Recinte Jussà, amb capacitat per a 800 persones dretes (500 assegudes en format concert amb escenari). Amb taules la capacitat cau a 300-500 persones assegudes, segons la mida de l´escenari. Els usos també són concerts, espectacles, sopars, conferències i projeccions.

E) Tot el castell, per a activitats específiques com rodatges de pel·lícules o sessions de fotografia, seguint un reglament concret.

Per sol·licitar el lloguer del castell només cal adreçar-se al Consell Comarcal de la Selva. Properament es penjarà al corresponent portal d´Internet un formulari de petició. Segons Joan Carles Codolà, el castell acollirà a partir de l´estiu vinent concerts, espectacles medievals de duels amb espases i també visites nocturnes.

El castell, que els darrers anys ha estat objecte d´una profunda restauració, va obrir al públic l´any 2011. L´any passat va batre el rècord de visitants, amb 13.000. El preu de l´entrada és de 6 euros.