La cantant Sílvia Pérez Cruz publica aquest dimarts el disc 'Domus' (Universal Music, 2016), que conté les cançons de 'Cerca de tu casa', la pel·lícula d'Eduard Cortés que també ha protagonitzat i que s'estrenarà aquesta primavera. Cançons amb dues vides paral·leles, segons la discogràfica, la de la banda sonora i la del disc.

La pel·lícula narra una història d'un profund contingut social en la qual es parla dels desnonaments com un dels drames importants de la societat contemporània. Un cop acabada la banda sonora, Pérez Cruz "va continuar treballant en idees, polint temes, provant recursos, donant-li voltes als enfocs per a les seves noves cançons". Com ha recalcat la discogràfica, l'àlbum inclou "un cor de nens, una caixeta de música, manifests contra els desnonaments explícits i implícits en els seus texts, passatges propers a experiments amb la música ambient; cordes, guitarres acústiques, espanyoles i elèctriques, banjo, ukelele, contrabaix, baix elèctric, percussions, trompeta, acordió i una arpa".

També hi ha actors que reciten el que canten, del llatí a l'anglès i del castellà al portuguès. Sílvia Pérez Cruz es posa a la pell de la Sònia, el personatge central de la història. De fet, a cantant ja havia treballat en diversos muntatges de teatre, dirigida per Joan Ollé i per Julio Manrique. També havia compost les bandes sonores de les obres 'Terra Baixa' (Lluís Homar) i 'Informe per a una acadèmia' (Ivan Benet), amb les quals va guanyar dos Premis Butaca. Al cinema ha sigut la veu de 'Blancanieves' de Pablo Berger, guanyadora de deu Premis Goya al 2013, entre ells, el de millor cançó original.