La banda britànica de rock alternatiu Radiohead, que presentarà nou disc, encapçala el cartell d'aquest any del festival Primavera Sound de Barcelona, que se celebrarà de l'1 al 5 de juny, i que també inclou a LCD Soundsystem, PJ Harvey, Brian Wilson, Beach House o Sigur Rós.

Segons ha anunciat avui el festival, altres grups i músics que actuaran en el Primavera Sound 2016 són Suede, Tame Impala, Air, The Last Shadow Puppets, Beirut, Animal Collective, Pusha T, Action Bronson i Exposions in the Sky.

Estaran també en el cartell del festival, que inclou més de 150 artistes confirmats, John Carpenter, Moderat, Vince Staples, Drive Like Jehu, Deerhunter, Dinosaur Jr. i Richard Hawley.

Les actuacions es desenvoluparan principalment al Parc del Fòrum de Barcelona de dimecres 1 al dissabte 4 de juny, una programació que es veurà complementada per un gran nombre de concerts en diferents espais del barri del Raval, cosa que estendrà l'oferta musical al llarg de tota una setmana.

La presentació del nou disc de Radiohead, el retorn als escenaris dels novaiorquesos LCD Soundsystem, amb la seva música dance-punk, la presència de la cantautora anglesa PJ Harvey, el retorn al festival dels australians Tame Impala i el rock experimental dels islandesos Sigur Rós són algunes de les cites destacades del cartell del Primavera Sound 2015.

El públic també podrà gaudir del pop retrofuturista del duo francès Air, del rock indie del duo The Last Shadow Puppets, de la música de Brian Wilson, membre fundador de The Beach Boys, que interpretarà sencer el seu disc "Pet sounds", del dream pop dels americans Beach House i de dos xous diferents dels britànics Suede.

L'experimentació d'Animal Collective, un dels primers directes del director de cinema i compositor John Carpenter, el post rock de Explosions In The Sky, el retorn als escenaris de Drive Like Jehu, l'etno pop de Beirut, el noise rock de Dinosaur Jr. o la banda nord-americana de música independent Deerhunter són altres dels plats forts de la setzena edició del Primavera Sound.

A més, el festival acollirà diverses figures internacionals del hip hop, com Pusha T, que presentarà nou disc, el novaiorquès Action Bronson, el californià Vince Staples o el rap del carrer de Freddie Gibbs, al costat de Jay Rock, una de les estrelles actuals de la Costa Oest.

L'apartat electrònic estarà encapçalat pel grup alemany Moderat presentant el seu nou àlbum, i comptarà també amb Floating Points, Hendrik Weber i Kiasmos.

En l'àmbit més experimental destaquen Evian Christ o Alessandro Cortini, o els pioners de l'electrònica Cabaret Voltaire.

De la música nacional destaquen la presentació del nou disc de Manel, la presència de Los Chichos amb la seva rumba del carrer, la cantautora Joana Serrat, els rapers del Raval PXXR GVNG o els barcelonins Inspira.

El dimecres 1 de juny tindrà lloc al Parc del Fòrum la multitudinària jornada inaugural gratuïta, encapçalada per Suede. Al costat del grup britànic, actuaran els suecs Goat, Grup d'Experts Solynieve, el pop post punk d'El Último Vecino i els barcelonins Doble Pletina.

El preu de l'abonament per a Primavera Sound 2016 a Barcelona és de 175 euros fins al 3 de febrer. A partir del 4 de febrer i fins al 4 de maig, el seu preu serà de 185 euros, i del 5 de maig fins a l'inici del festival costarà 195 euros.