25 de gener de 2016
25.01.2016
40 Años
40 Años

Una «bola de foc» creua el sud d'Espanya i cau al mar de matinada

Les dades indiquen que part de la roca va sobreviure al brusc pas per l'atmosfera i que va caure al mar en forma de meteorit

26.01.2016 | 07:02
Captura de la vista nord-est de la "bola de foc" des del Centre Astronòmic Hispanoalemany d´Almeria.

El Centre Astronòmic Hispanoalemany (Observatori de Calar Alto) de Gérgal, a Almeria, va registrar la matinada del dimecres 20 el pas d'una espectacular "bola de foc" que va creuar el sud d'Espanya.

El Centre Astronòmic va informar ahir, en un comunicat, que l'esdeveniment es va produir per l'impacte contra l'atmosfera d'una roca procedent del cinturó principal d'asteroides, col·lisió que va tenir lloc a una velocitat d'uns 28.000 quilòmetres per hora.

Això va provocar la "bola de foc" a una altitud d'uns 95 quilòmetres sobre el Mediterrani, de manera que el bòlid va avançar en direcció sud-est aconseguint una altura final d'uns 23 quilòmetres.

Les dades indiquen que part de la roca va sobreviure al seu brusc pas per l'atmosfera i que va caure al mar en forma de meteorit.

El fenomen es va registrar des de l'Observatori de Calar Alto, així com des de les estacions de detecció de bòlids situades a La Sagra (Granada) i a La Hita (Toledo).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona