02 de febrer de 2016
02.02.2016

Puigdemont defensa gales innovadores per al lliurament de premis de cinema

El president "recull" les crítiques a la falta de pressupost per a cultura i admet que el Govern té "eines escasses"

02.02.2016 | 00:00
Puigdemont defensa gales innovadores per al lliurament de premis de cinema

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va defensar ahir el format innovador i heterodox de la gala dels premis Gaudí, presentada diumenge a la nit per Rossy de Palma, i va animar els organitzadors a no tenir "complexos" per crear gales innovadores.

"No tingueu complexos a l'hora de generar gales innovadores", va declarar el president català en la recepció que va oferir als guanyadors al Palau de la Generalitat ahir al matí.

La gala va reconèixer professionals de gran trajectòria com Ricardo Darín, que va guanyar el premi al millor actor, i també va premiar la innovació amb el premi a la millor pel·lícula per a El camí més llarg per tornar a casa, l'opera prima de Sergi Pérez.

Puigdemont va dir que recull les crítiques a la falta de pressupost per a la cultura que va reivindicar diumenge la presidenta de l'Acadèmia catalana, Isona Passola, que també va assistir a l'acte.

"Intentarem generar un efecte multiplicador del que recaptem amb la taxa audiovisual" per "donar a la cultura, i al cinema en particular, el valor que li correspon en una societat lliure", va afirmar.

Això no obstant, el president va dir que el seu govern disposa d'"eines escasses i limitades" per aconseguir-ho i va demanar al sector que "trenqui motllos" amb propostes innovadores i "trenqui mercats", per "crear nous púbics" i aconseguir "traspassar fronteres".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona