Després de triomfar als Premis Gaudí, Truman va aconseguir cinc dels sis Goya als quals aspirava. La pel·lícula de Cesc Gay va obtenir els Goya a millor pel·lícula, millor millor actor protagonista per Ricardo Darín, millor guió original i millor actor de repartiment per Javier Cámara.

El director de Truman, Cesc Gay, va expressar la seva alegria després de recollir el Goya a la millor direcció i a la millor pel·lícula: "Aquest cop teníem tots els números, ho sabíem. Ha estat fantàstic, estem aclaparats". El cineasta català va assenyalar que guanyar aquest tipus de guardons és "molt difícil", ja que es presenten "moltes pel·lícules" i que "depèn de moltes coses". "Aquest any semblava que els astres s'havien alineat", va assegurar Gay, per afegir que "no se sap mai, pel que sigui, et pots trobar amb menys competència". "Hem guanyat allò que havíem de guanyar i ara esperem que la pel·lícula torni a la cartellera i que tothom la pugui veure". Truman ha estat la gran triomfadora de la nit després de fer-se amb 5 de les 6 estatuetes a què aspirava.

La pel·lícula Truman se centra en la història de Julian, un actor malalt que comença a organitzar la seva mort i que rebrà durant quatre dies la visita del seu millor amic, que acabarà ajudant-lo per trobar una nova llar per a la seva mascota. La setena pel·lícula de Gay està protagonitzada per Ricardo Darín i Javier Cámara, acompanyats també per Dolores Fonzi i Alex Brendemühl.

Gay va voler compartir el premi a la millor direcció amb la resta de nominats i amb el seu equip, amb els quals van aprendre junts a fer cinema, així com els actors que hi van participar i en especial Javier Cámara i Ricardo Darín. "Us vau sumar a aquest projecte i us el vau fer vostre i sóc un millor director amb vosaltres".