La Fundació Carulla va anunciar ahir que l'empresària i mecenes Montserrat Carulla deixa la presidència de l'entitat i que Carles Duarte, fins ara director de la Fundació, la substituirà en el càrrec.

La Fundació Carulla està immersa en un procés de canvis en el seu patronat que busquen facilitar un «recanvi generacional», segons destaca la fundació en un comunicat.

A partir d'ara el patronat de la Fundació Carulla estarà compost per Maria Font de Carulla (presidenta d'honor), Carles Duarte (president), Lluís Carulla, Mariona Carulla, Montserrat Carulla, Jordi Carulla Ruiz, Guillem Usandizaga, Nicolau Brossa, Diana Sanz, Josep González-Agàpito, Joaquim Triadú i Joaquim Coello.

Durant el període en què Montserrat Carulla ha presidit la Fundació, aquesta ha viscut un procés de rellançament en el qual destaca la modernització i ampliació del Museu de la Vida Rural a l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà) o la internacionalització de l'Editorial Barcino. Els últims anys, la fundació també ha potenciat l'organització de premis culturals.