L´Associació de Periodistes Culturals de Catalunya ha atorgat el II Premi Ressenya 2016 a la cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, Carme Fenoll, que va ser ser directora de la Biblioteca de Banyoles els anys 1999 i 2000 i directora de la Biblioteca de Palafrugell des de 2000 fins al 2012.

L´entitat ha volgut reconèixer amb el premi "la bona predisposició que la premiada sempre ha mantingut vers la comunicació cultural i la dinamització del seu sector tenint en compte tots els seus agents, inclosos els periodistes". L´acte d´entrega tindrà lloc el proper 18 de febrer a la llibreria Laie de Barcelona, a les 13 hores.

Carme Fenoll (Palafolls, 1977) es va diplomar en Biblioteconomia i Documentació a la Universitat de Barcelona i és llicenciada en Documentació per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), a més de realitzar dos postgraus en documentació i un màster en gestió cultural.

També és tutora dels estudis de Documentació de la UOC des de 2003. Es va iniciar com a bibliotecària a Pineda de Mar i a Barcelona, i ha estat directora de les biblioteques de Banyoles i de Palafrugell.

Al llarg de la seva trajectòria ha posat en marxa projectes com Arteca, un servei d´exposició i préstec gratuït d´obres d´art, Bibsons, Wiki Loves BibliotequesCAT, 10×10 de trobades entre editors i bibliotecaris, i Biblioteques amb DO.

Aquesta és la segona edició del Premi Ressenya, que es va iniciar el 2015 amb l´entrega del guardó a l´editor i fundador d´Anagrama Jorge Herralde.