El llarg tràfec de Mónica Naranjo per acabar el seu àlbum d'estudi més recent, l'òpera rock "Lubna", ha tingut el reconeixement del públic espanyol, que l'ha convertit aquesta setmana en número 1 en vendes a la llista oficial de Promusicae, en clar contrast amb Rihanna, que es queda fora del "top 10".

Concretament, el nou treball de l'artista catalana s'enfila a la primera posició després de fer-se en la seva primera setmana al mercat amb un disc d'or, que actualment equival a 20.000 còpies venudes.

El podi el van completar "25" d'Adele i "Blackstar" de David Bowie, que va ser tercer, tots dos molt estables en aquestes primeres posicions de la llista nacional. De fet, el d'Adele va ser el quart disc de més èxit el 2015 al país.

No molt lluny d'ella hi ha altres àlbums que també van marcar la pauta de l'any passat, com "Sirope" d'Alejandro Sanz, que va ser el més venut i s'aferra aquesta setmana al setè lloc, i com "Bailar el viento", de Manuel Carrasco, el tercer més venut del 2015, que és el cinquè dels últims dies.

A la resta del "top 10" destaquen les entrades del nou àlbum de Sia, "This is acting", que vola directe al número 4, i el de Dream Theater, que obtenen el vuitè lloc amb "The astonishing".

Entre les novetats crida l'atenció "ANTI", el nou àlbum de Rihanna, que ha de conformar-se amb un lloc 17. Una de les possibles raons és la campanya internacional de descàrregues gratuïtes que va precedir la seva sortida al mercat i la seva explotació limitada en aquesta primera setmana de vida pública a la plataforma d'"streaming" Tidal, d'escassa implantació encara a Espanya.

Quant a la llista de cançons, es manté en el número 1 "Sorry" de Justin Bieber, que també es fa amb el segon lloc gràcies al tema "Love yourself". El tercer lloc és per a Joey Montana, amb "Picky".