11 de febrer de 2016
11.02.2016

Un estudi posa de manifest que els cavalls poden reconèixer les emocions

11.02.2016 | 07:06

Els cavalls poden reconèixer les diferents expressions facials humanes i distingir emocions com l'alegria i l'enuig, segons ha revelat un estudi de la Universitat anglesa de Sussex, publicat a la revista científica Biology Letters. En l'experiment, els investigadors van analitzar la reacció de 28 cavalls després presentar-los fotografies amb la cara d'un home que mostrava tant sentiments positius com negatius.
La codirectora de la investigació, Amy Smith, va explicar ahir que «el principal resultat va ser descobrir que miraven les cares d'enuig a través del seu ull esquerre». Com tots els cervells de mamífers, la informació que reben per aquesta via ocular es transmet a l'hemisferi dret, que és l'encarregat de processar els «estímuls negatius». Els científics també van descobrir que el ritme cardíac d'aquests animals s'incrementava de manera significativa davant rostres d'ira o enuig. També van trobar que altres espècies, com els gossos, contemplen les accions negatives per mitjà de l'ull esquerre.
Tal com va apuntar Smith, els cavalls manifestaven una «resposta més forta davant expressions negatives que positives», cosa que es deu a la importància que li concedeixen «a reconèixer possibles amenaces en el seu entorn».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona