TEATRE

«Zona franca», una comèdia sobre el món laboral des d´una perspectiva entranyable

Auditori de la Mercè (Girona). Divendres 12.

A les 21h - 16€ - https://gironacultura.koobin.com

Zona Franca és un text intel·ligent i divertit sobre com una professió pot deixar de ser només una manera de guanyar-se la vida per convertir-se en allò que dóna sentit a la vida. Amb els actors Lluís Marco i Pau Vinyals com a parella protagonista i la direcció d´Israel Solà, aquesta producció de la Sala Muntaner aborda temes de profunda actualitat des d'una visió crítica però entranyable, tot convidant els espectadors a reflexionar i treure les seves conclusions. Des de les seves primeres creacions David Desola pretén construir un teatre crític de la societat contemporània. Aquest espectacle toca temes com ara la por de trobar-nos fora de joc i jubilats, i l'atur juvenil.

MUSICAL

Le croupier transforma el teatre de Lloret en un típic cabaret de finals del segle xIx

Teatre de Lloret de Mar. Dissabte 13.

A les 21h - 16€ / 14€ - www.teatredelloret.cat / www.lloret.org

Le Croupier s´instal·la en el moment més animat de l´emblemàtic Paral·lel de Barcelona, quan el barri era una autèntica meca de l´espectacle, a finals del segle XIX. Fins a la Guerra Civil, les cançons de revista d´autors com Sugrañas, Clarà, Misterio o Viladomat esdevenen postals vives d´una Barcelona que es divertia amb cuplets, foxtrots, xarlestons i tangos, retrats impagables d´una societat moderna i d´una època atrevida. Esperança dinamita (Cançons de revista) -amb la direcció de Xavier Pujolràs i la dramatúrgia de Josep Maria Miró Coromina- rendeix homenatge a l´explosiva vedet Esperança Dinamita, representant d´aquell món perdut, i dóna vida a un munt de velles partitures belles, passades pel sedàs de Le Croupier.

HUMOR

Fermí Fernández imparteix una classe sobre el vi i la vida amb «El sommelier»

Teatre de Blanes. Dissabte 13.A les 21h - 16 € / 14 € - www.teatredelloret.cat / www.lloret.org

Blanes acull demà El sommelier, un monòleg d´humor negre, escrit i protagonitzat per l´actor Fermí Fernández, amb la col·laboració de l´escriptor i dramaturg Toni Orensanz, i dirigit pel també actor Toni Albà. Poques vegades es té l´oportunitat d´assistir a una classe magistral amb el millor sommelier del món. El públic podrà assistir a un tast on no només tastarà un gran vi, sinó que el maridarà amb la vida i les sensacions de Romano Lentini, que ha desenvolupat la seva capacitat olfactiva més enllà de la seva professió, fins al punt que l´ha convertit en un tret obsessiu i malaltís de la seva personalitat.

DANSA

Shakti Olaizola es capbussa en un món de lectures i objectes amb «Irakurriz»

L´Ateneu de Celrà. Diumenge 14.A les 18h - Preu: 3€ (anticipada) i 5€ (taquilla) - www.escenaris.cat / www.celra.cat

A través de la lectura, Shakti Olaizola submergirà aquest diumenge els espectadors en diferents capítols d´una història plena de records, descobriments, reflexos, somnis... Irakurriz és un espectacle on les accions i els objectes més quotidians es converteixen en jocs i desafiaments juntament amb el moviment, la veu, els equilibris, la dansa i la contorsió.

FAMILIAR

Enric Magoo revela els secrets del món dels jocs «l´inventor d´il·lusions»

Teatre de Roses. Diumenge 14.A les 12h - 5€ - www.roses.cat / www.enricmagoo.com

En el paper de Professor Gargot, Enric Magoo proposa una visita guiada al seu al taller laboratori, per endinsar-se en el món dels invents i dels efectes especials, i conèixer les bambolines de l´il·lusionisme. La visita es clourà amb l´espectacle del GrandMack, encarregat de comprovar si funcionen els jocs.