15 de febrer de 2016
15.02.2016

L'Escala posa en marxa els actes de l'Any Caterina Albert-Víctor Català

L'alcalde destaca la vinculació que l'escriptora i tota la família han mantingut amb el municipi

16.02.2016 | 07:16
El nebot de l´escriptora, Lluís Albert, l´alcalde de l´Escala, Víctor Puga, i l´estudiosa Irene Muñoz, a l´Escala.

L'Escala va arrencar ahir la quinzena d'activitats que ha programat al municipi dins l'Any Caterina Albert-Víctor Català, amb motiu del 50è aniversari de la mort de l'escriptora. La sala d'actes municipal va quedar petita per acollir la inauguració d'aquesta commemoració, un acte en el qual van participar el nebot de l'escriptora, Lluís Albert, i l'estudiosa de la vida i obra de l'escriptora, Irene Muñoz, entre d'altres. "Són actes senzills però carregats de simbolisme, tant ella com tota la seva família sempre han mantingut el lligam amb la vila", va explicar l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga.

Durant els propers mesos s'han organitzat tota mena d'esdeveniments espaiats en el temps com conferències, xerrades, lectures del llibre Un film (3000 metres), recitals de poesia, l'exposició de la Festa Major o trobades per comentar novel·les. A part, la Generalitat també està preparant la seva programació d'actes per commemorar aquesta efemèride que es faran arreu del territori català.

A l'Escala, les activitats finalitzaran el 27 de gener -el mateix dia que va morir l'escriptora- amb la 4a Jornada d'estudi Caterina Albert.
En l'acte d'ahir diumenge, els assistents van poder veure un audiovisual sobre els seus darrers dies de vida, el seu funeral i els homenatges posteriors que se li van dedicar. El segon acte que s'ha programat es farà el proper 5 de març i consistirà en la presentació del llibre Caterina Albert / Víctor Català, amb la participació d'Irene Muñoz i Gemma García.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona