Un informe elaborat per l'entitat privada Fundació Contemporània situa el Festival Temporada Alta de Girona com al vuitè esdeveniment més destacat durant el 2015 a l'estat espanyol i apareix per primer cop entre les 10 iniciatives culturals més importants. Comparteix aquesta posició amb el CaixaForum i el Museu Guggenheim després d'obtenir la mateixa puntuació. El rànquing, que s'ha elaborat a partir de l'opinió de 173 professionals i experts de la cultura, també el situa com el primer festival d'arts escèniques en importància a nivell espanyol. En total, hi ha representades les 45 institucions o esdeveniments més importants del 2015, la majoria de Madrid. El festival de tardor de Girona ha escalat en un any un total de 7 posicions.

El Festival Temporada Alta de Girona s'ha fet un lloc en el rànquing dels 10 esdeveniments més importants a nivell cultural que es van fer durant el 2015 a l'estat espanyol, segons l'informe 'Baròmetre anual de la cultura' elaborat per la Fundació Contemporània amb seu a Madrid. En un any, ha escalat 7 posicions i s'ha situat a la posició número 8, compartint el lloc amb Caixaforum i el Museu Guggenheim que han obtingut la mateixa puntuació. A més, Temporada Alta consolida la seva presència a Catalunya segons l'opinió dels experts, ja que es manté un any més com l'esdeveniment més ben valorat.

Al rànquing hi apareixen les 45 institucions o esdeveniments més importants del 2015. Temporada Alta ha escalat 7 posicions en un any. El rànquing l'encapçalen, sobretot, institucions amb seu a Madrid. De fet al Top 10 només hi ha 3 esdeveniments de fora la capital espanyola: el Festival de Cinema de Sant Sebastià, el Museu Guggenheim i Temporada Alta.

En un altre àmbit de l´informe es valoren diferents ciutats de l'Estat per la seva oferta cultural. Girona, seu principal del Festival Temporada Alta, hi apareix en novena posició, amb la mateixa puntuació que Gijón i La Coruña. Pel que fa a la innovació en l'àmbit cultural, Girona apareix en vuitena posició.

La Fundación Contemporánea és una institució privada que té com a objectiu contribuir en el desenvolupament dels professionals de la cultura. L'informe anual que elabora vol ser un instrument per a prendre el pols al sector, creant uns indicadors que permetin als professionals analitzar les tendències en l'àmbit de la cultura.