Una «nit única» amb «el misteriós» Claptone. Així s´anuncia la que s´ha batejat com a «Sant Pere de Galligants Experience» a Girona. Però curiosament el mateix dia Claptone també estarà actuant rere la seva emblemàtica màscara a Panamà. El mateix artista reconeix a la seva pàgina de Facebook que té dos concerts el mateix dissabte dia 20 de febrer, dins les nombroses actuacions de la gira Charmer.

Té l´habilitat de desdoblar-se aquest artista de la música electrònica? Qui cregui en un món racional i lògic sap que encara no es porta a terme la clonació de les persones. Per tant, Claptone ha de ser ni més ni menys que una marca franquiciada amb com a mínim dos DJ disposats a viatjar pel món per actuar rere la màscara que amaga la seva identitat.

De fet, l´artista (o els dos artistes) no se n´amaguen i per això publiciten a Facebook actuacions a la mateixa hora a ciutats de diferents continents. Preguntat pel fet en una entrevista, Claptone va donar a entendre que hi ha fenòmens paranormals. Una resposta que aporta un suplement de misteri i imaginació a la seva marca.

En qualsevol cas, Claptone serà l´estrella i el reclam indiscutible de la nit consagrada a la música electrònica que tindrà lloc dissabte (20.30 h) a la monumental antiga església de Sant Pere de Galligants de Girona, avui seu del Museu d´Arqueologia de Catalunya. A més a més, l´artista ha anunciat que aprofitarà l´entorn escultòric romànic per rodar un vídeo promocional.

Aquesta és una producció de Kim Riera, conegut per la seva activitat de galerista d´art, i ara també soci fundador d´Electrona, una societat que farà la seva presentació en societat en aquesta «Sant Pere de Galligants Experience» i que ha anunciat una densa agenda d´activitats de música electrònica els propers mesos a la ciutat de Girona.

La «Sant Pere de Galligants Experience» ha posat les entrades a la venda a preus que oscil·len entre els 29,20 i els 99,20 euros. Les entrades de 29,20, que són les bàsiques, ja s´han exhaurit.

També hi ha entrades a 49,20 euros, que donen dret a gaudir d´un bufet lliure de productes ibèrics, una mena de sopar que se servirà al claustre del monestir de Sant Pere de Galligants. Les entrades VIP, a 99,20 euros, hi afegeixen barra lliure de begudes, amb cava i gintònics inclosos, i una posició privilegiada durant les actuacions.

La nit començarà amb els teloners Dr. Kimbel (el mateix Joaquim Riera en la seva vessant de creador musical) i Eduexploited (Eduard Pérez, fundador de l´escola de música Eumes, juntament amb Carles Reixach i Arnau Sala).

Riera i Pérez van explicar ahir en roda de premsa que l´església romànica s´haurà de protegir tapant el paviment amb una moqueta i també caldrà cobrir les columnes amb teles.

John Acquaviva, present

El productor John Acquaviva, reconegut DJ, ha confirmat l´assistència al concert de Claptone, va assegurar ahir Riera, que també va anunciar projeccions mapping durant la nit.

D´altra banda, Riera també va anunciar que a partir de l´any 2017, Girona esdevindrà una de les seus del Mutek Festival, i a més la ciutat acollirà dotze hores de música als Jardins dels Alemanys en l´anomenat «Lost in a moment», en una data per confirmar.

L´edició barcelonina del Mutek Festival es presentarà dissabte dia 27 de febrer al centre cultural La Mercè amb una projecció de Murcof sobre l´Etna, el volcà sicilià.

Vídeo promocional de DJ Claptone