L'Arxiu Capitular de la Catedral i el de la Biblioteca Diocesana de Girona han finalitzat un procés d'unificació d'un fons de més de 40.000 pergamins.

Segons el director dels Arxius i de la Biblioteca, mossèn Joan Naspleda, «el fet de tenir els dos ar?xius al mateix edifici del Seminari permetrà una major eficàcia en el procés de restauració, conservació i catalogació d'un fons de més de 40.000 pergamins que van del segle IX al segle XX». Es tracta, indiscutiblement, d'una de les col·leccions de pergamins més importants de Catalunya.

Quant als pergamins provinents de l'arxiu de la Catedral, el conjunt més antic (d'entre els segles IX i XIII) ja es troba catalogat, i aquest 2016 s'iniciaran els treballs de restauració i de catalogació de la resta per posar aquest fons a disposició d'experts i historiadors. La cessió, aquest 2015, de 16 planeres especialment destinades a pergamins per part del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, permetrà també la conservació adequada d'una part important d'aquestes 40.000 peces.