Els Catarres, Aspencat, Blaumut i Ebri Knight han estat les bandes que més guardons han obtingut en els premis Enderrock 2016 per votació popular que es van fer públics ahir.

Txarango, Els Amics de les Arts, La Raíz, Roger Mas, Gemma Humet, Joan Rovira, Toni Solà i Jordi Savall també han estat premiats en les seves respectives categories.

Els guardons del públic es lliuraran el pròxim 3 de març al Teatre Municipal de Girona, durant una gala que comptarà amb les actuacions de Blaumut, Aspencat, Obeses i Animal, entre altres sorpreses i homenatges.

El grup més guardonat ha estat Els Catarres, amb tres premis de votació popular: millor disc de pop-rock 2015 (Big Bang), millor lletra (En peu de guerra) i millor portada.

Aspencat i Ebri Knight han empatat amb dos premis cadascun: el tema Música naix de la ràbia d'Aspencat ha estat premiat com la millor cançó de pop-rock i com a millor clip musical per votació popular, mentre que en la categoria de folk, Ebri Knight ha arrasat com a millor disc (Foc!) i millor cançó (Foc).

Els premis Enderrock 2016, que són els XVIII Premis de la Música Catalana, han guardonat una vintena d'artistes diferents i han estat molt repartits.

La votació popular també ha decidit que el grup Blaumut és el millor artista de l'any i que els valencians La Raíz són els millors artistes en llengua no catalana.

De la seva banda, Txarango ha estat reconegut amb el premi al millor directe i 10 anys dels Amics de les Arts com a millor DVD musical.En cançó d'autor, els vots populars han estat per a Gemma Humet, com a millor disc (Si canto enrere) i per a Roger Mas per la millor cançó (Ella te un cel als ulls). L'artista revelació segons el públic ha estat el cantautor de les Terres de l'Ebre Joan Rovira.

El millor disc de jazz del 2015 per votació popular ha estat The Heart of Jazz de Toni Solà, mentre que en música clàssica els vots del públic han anat a Les éléments, de Jordi Savall i Le Concert des Nations.

Finalment, el millor disc per a públic familiar i infantil 2015 ha recaigut a Arkandú del Club Súper3 i la millor sala de concerts ha estat la Sala Apolo.