L´excap de Publicacions de la Universitat de Girona (UdG) i actor teatral Francesc Ten, fins ara coordinador d´arts escèniques de l´Ajuntament de Girona, serà nomenat coordinador del Departament de Cultura a Girona.

La plaça de coordinador territorial de Cultura a Girona va quedar vacant al setembre, quan Antoni Baulida, exalcalde de Cassà de la Selva, que ocupava el càrrec des del 2011, va decidir jubilar-se amb 62 anys d´edat.

D´altra banda, el conseller de Cultura ha resolt el nomenament del gironí Ricard Planas, director de la revista Bonart, com a «assessor en matèria de coneixements culturals i projecció externa del Departament de Cultura, amb un sou de 60.000 euros bruts anuals.

Nascut l´any 1968 a Calella de la Costa (Maresme), Francesc Ten és actualment regidor de l´oposició a Tortellà, municipi de la Garrotxa on resideix. Va estudiar Filologia Catalana a la UdG, on ha treballat fent publicitat, llibres i revistes des del departament de Publicacions.

Ten té un vessant actoral amb formació a l´Escola de Teatre El Galliner de Girona. Ha actuat en una dotzena d´obres teatrals i va protagonitzar el paper de Guillem per a la sèrie de TV3 Ventdelplà.

Ten es va presentar a les darreres eleccions municipals a Tortellà d´alcaldable de CiU, però no va ser el més votat, i actualment és regidor a l´oposició. El passat 8 de maig de 2015, en un acte públic de suport a la candidatura de Francesc Ten a Tortellà, Santi Vila va dir que el grup de CiU al poble encarna la «renovació i progrés, molt similar al procés de Catalunya, que no té marxa enrere des del punt de vista nacional». Ten va mostrar-se complagut amb el discurs de Vila sobre «el nou estat» que, va dir, és «un instrument per a les persones, ja que l´Estat espanyol ens descuida».

Per la seva part, Ricard Planas tindrà com a funcions assessorar el conseller sobre temes de divulgació cultural i proposar polítiques específiques adreçades a institucions, entitats, ensenyament, universitats, indústries culturals i iniciativa privada, entre altres matèries.