Sílvia Pérez Cruz publicarà demà el seu tercer disc en solitari, Domus, on recull les cançons creades per a la pel·lícula d'Eduard Cortés Cerca de tu casa. Un film musical sobre el drama dels desnonaments que protagonitza la mateixa cantant de Palafrugell, atreta per la implicació social del tema i «la llibertat» d'explicar una història amb llenguatges artístics diferents, malgrat els seus recels cap al musical i a actuar.

Pérez Cruz considera que la banda sonora tenia elements per ser un disc amb nom propi, però sense deslligar-lo del projecte mare i del seu capteniment sobre els protagonistes del film. «Quan la PAH de Girona va venir a rodar un desnonament tot va prendre sentit», subratlla.

El nou disc s'avança uns mesos a l'estrena als cinemes de Cerca de tu casa. Un disc que té vida pròpia, ja que «després del rodatge, vam començar de zero una altra vegada, perquè una banda sonora i un disc tenen una funció diferent», apunta.

«Canviar l'ordre de les cançons, substituir algunes veus, regravar les que s'havien gravat en directe, escurçar o allargar determinats fragments, etc.», enumera la cantant.

Pérez Cruz, que no amaga els dubtes que va tenir quan Cortés li va proposar no només que s'encarregués de la música de la pel·lícula sinó que la protagonitzés, també admet que era una mica reticent al gènere musical.

La cantant empordanesa recorda que no s'ha prodigat com a lletrista. «Vaig fer-ho a 11 de novembre com a purga, per parlar de la mort. Ara m'he sentit valenta per fer-ho de nou, perquè el contingut tenia veritat. He pogut evolucionar una mica més i m'ho he passat molt bé; he obert portes i camins que no coneixia», confessa.

Tot plegat ha suposat un repte per a la cantant, que ha participat des de l'inici en la creació de la història de la mà dels guionistes, seleccionant els moments «bons» per fer cantar els personatges, buscant el llenguatge en què s'havien d'expressar.

La cantant admet que la preocupa i «l'horroritza» com són els desnonaments. Pérez Cruz va entendre des del principi que era «un tema molt delicat».