TEATRE

Joan Yago i la cia. La Calòrica reflexionen a la Planeta sobre la nostra vida laboral

Sala La Planeta (Girona) D Dissabte 20 i diumenge 21.

H 21 h / 18 h P 12 € www.laplaneta.net

La Calòrica, una de les companyies joves més destacades del moment, presenta aquest cap de setmana a la sala La Planeta de Girona la representació de Sobre el fenomen de les feines de merda, del prolífic autor Joan Yago. La companyia, que coprodueix aquest espectacle amb Teatre Tantarantana, pren com a punt de partida de la seva obra l'article On the phenomenon of Bullshit Jobs, de l´antropòleg David Graeber per construir un espectacle d´històries breus, intenses i directes. Tot plegat, per reflexionar sobre què empeny els humans a dedicar més de la meitat de les seves vides a treballar o quin paper juga la feina en la nostra manera de relacionar-nos amb els altres.

El món oníric, absurd i humà d´«Yvonne, princesa de Borgonya» arriba a Girona

Teatre Municipal (Girona) Divendres 19, dissabte 20 i diumenge 21. H 21 h / 21 h / 19 h P 17 €

Yvonne, princesa de Borgonya és una obra representada centenars de vegades arreu del món. Segons afirma la companyia, no és una obra senzilla malgrat la seva lectura sigui planera i amena com poques vegades passa en textos teatrals i menys encara si parem compte que és una text que sovint se l'encabeix dins del corrent del teatre de l'absurd. En la versió que es podrà veure aquest cap de setmana a Girona, la Cia. Teatrebrik proposa una capbussada en el món oníric de l'absurd, però amb una humanitat i una proximitat capaç d'emocionar.

Oriol Broggi presenta a Tigueres la versió teatral del film «Una giornata particolare»

Teatre Municipal El Jardí (Figueres) Diumenge 21.

H 18 h P 12 € www.figueresaescena.com

El director Oriol Broggi du aquest diumenge a Figueres la versió teatral de la pel·lícula Una giornata particolare (1977), d´Ettore Scola, que van protagonitzar Sophia Loren i Marcello Mastroianni. Amb Clara Segura, Pablo Derqui i Maria Cisteró de protagonistes, aquesta adaptació recrea la història d´Antonietta, una jove que, en la Itàlia de Mussolini, coneixerà per casualitat un membre de la resistència. Després de parlar amb ell, la protagonista descobreix que la vida pot tenir moltes contradiccions.

FAMILIAR

La roda converteix el personatge de «La Ventafocs» en una jove estudiant d´Institut

Teatre de Bescanó Diumenge 21. H 18 h P 8 € (ant.) /

10 € (taq.) www.escenaris.cat / www.teatrebescano.cat

Dotze de la nit; la Ventafocs perd la sabatilla que la seva fada padrina li havia regalat per anar al ball de màscares de l´últim curs. Sam, el receptor de l´equip de beisbol de l´institut, s´enamora d´una noia misteriosa. Netejar, rentar i cuinar és la feina que li imposa l´autoritària madrastra. Els protagonistes de la història s´adonen que els uneix un objectiu comú: aconseguir la beca d´estudis de la universitat musical Julliard. Versió moderna del clàssic popular, a càrrec de la Cia. La Roda Produccions.

MÚSICA

Strombers i Ju duen a la Mirona de Salt la seva fusió de ritmes festius i desenfadats

Sala 2 de La Mirona (Salt) D Dissabte 20 H 22.30 h

P 8 € / 12 € www.lamirona.cat www.codetickets.com

Amb una trajectòria plenament consolidada, després de més de deu anys damunt dels escenaris, Strombers es presenten dissabte a La Mirona de Salt per presentar Tavernaris (2015), un treball on la banda de Cardona ha fet un viratge a l´Amèrica del Sud, farcint els seus temes de ritmes llatins, ska, reggae o country. La seva actuació estarà precedida de la de Ju, cantautora osonenca que després de col·laborar amb diversos artistes de renom, presenta Temps, un àlbum de debut on explota la seva captivadora veu, mitjançant el pop, el reggae, el funky, el soul, o el R&B.

Quartet Brossa i Judit Neddermann presenten el seu espectacle musical «Viatge d’hivern».

Dissabte, a partir de les 10 de la nit al Casino Teatre Llagosterenc

Marc Parrot, en format acústic a Girona

Diumenge, a partir de 2/4 de 8 de la tarda al Celtic Bar Girona (C/ Riu Güell, 1), el músic barceloní presentarà els seus temes en un format íntim.