20 de febrer de 2016
20.02.2016
40 Años
40 Años

El 40% de la població no pot estudiar en el seu idioma

22.02.2016 | 07:13

El 40% de la població mundial no té accés a l'educació en una llengua que parli o entengui, el que perjudica l'aprenentatge dels estudiants, especialment els pobres, segons va indicar ahir la UNESCO. En algunes societats multiètniques s'ha imposat amb freqüència una llengua per a l'educació, de vegades per necessitat, com l'espanyol en nombrosos països de Llatinoamèrica, l'anglès o francès en molts estats africans o el farsi a l'Iran, va assenyalar l'organització.
Aquest estudi de l'Informe de Seguiment de l'Educació en el Món (GEM), elaborat per un equip independent i publicat per la UNESCO, apunta que això dificulta el progrés dels alumnes que no parlen en les seves comunitats l'idioma que s'imparteix a l'escola , i crea desigualtats respecte als que sí el practiquen.
A tall d'exemple, aquest document, titulat «Si no entens, com pots aprendre?», reflecteix que el 94% dels alumnes de sisè curs a Hondures que parlen a casa la llengua del col·legi havia adquirit les habilitats bàsiques de lectura , enfront del 62% dels indígenes. A l'Iran, l'adquisició d'aquestes competències s'eleva al 95% dels alumnes parlants de farsi i es redueix al 80% entre els parlants d'altres llengües locals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona