22 de febrer de 2016
22.02.2016

'La Pols i l'Era': nou projecte musical de Guillamino i Oriol de Balanzó

Núria Feliu o Francesc Burrull es posaran al costat de noves generacions com Joan Colomo, Núria Graham, Joan Pons del Petit de Cal Eril o Ernest Crusats de La Iaia creant un cançoner nou impregnat d'esperit ie-ié

23.02.2016 | 07:11
'La Pols i l'Era': nou projecte musical de Guillamino i Oriol de Balanzó

'La Pols i l'Era' és el nou projecte musical de Guillamino i Oriol de Balanzó, un treball que s'ha proposat rescatar el pop català dels anys 60 versionant i actualitzant un cançoner completament nou de 13 cançons impregnat de l'esperit ie-ié. El projecte reivindica noms com Francesc Burrull, Núria Feliu o Lita Torelló convidant-los a fer música a costat de les noves generacions, amb artistes com Joan Colomo, Joan Pons del Petit de Cal Eril, Martí Sales dels Surfing Sirles, Ernest Crusats de La Iaia, Núria Graham, Eduard Gener, Eric Sueiro de The Saurs o El Gordo del Puru. S'hi sumen les veus d'Òscar Dalmau, que també canta, i Jordi Beltran que guia el disc.

El projecte veurà la llum el 19 de febrer en format disc i es portarà a escena en un espectacle en directe a L'Auditori el 18 de maig dins la programació 'Amplificats'. El Canet Rock també l'incorporarà el 2 de juliol. Per als creadors del projecte, presentat per Bankrobber i L'Auditori, la interpretació en directe és la culminació de l'"aventura".

Segons un dels impulsors del projecte, Oriol de Balanzó, insisteix que no es tracta d'un "homenatge fúnebre" sinó que s'han gestat 13 cançons completament noves però que evoquen la música dels 60, encara "massa desconeguda". De la seva banda, Guillamino ha precisat que el projecte crema una nova etapa "de superació" similar a la que viu el país i ha celebrat l'"agermanament" reivindicant la música ie-ié "comercial i lleugera" que, malgrat tenir ingredients molt diferents, acaba tenint una "sonoritat conjunta".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit