22 de febrer de 2016
22.02.2016

Ramon Mirabet publica aquest divendres el disc 'Home is where the heart is'

El cantant ha assegurat que "mai hauria pensat que aquí a casa cantant en anglès i fent la música que faig pogués treure dos àlbums"

23.02.2016 | 07:11
Ramon Mirabet publica aquest divendres el disc 'Home is where the heart is'

El cantant català Ramon Mirabet publica aquest divendres el seu segon disc 'Home is where the heart is' (Warner Music) cantat en anglès i ha assegurat en una entrevista a l'ACN que és una continuació del seu primer àlbum 'Happy days' de l'any 2013. "No he canviat, vaig provant i dins de la música negra o del folk anglosaxó barrejo moltes coses sense descobrir res", ha recalcat Mirabet, qui va aconseguir molta popularitat degut al seu pas pel programa 'Nouvelle Star' de la televisió francesa. El cantant de Sant Feliu de Llobregat ha reconegut que mai hauria pensat que a "aquí a casa cantant en anglès i fent la música que fa podria treure dos àlbums".

El primer disc es deia 'Happy days' i, com ha apuntat, parlava dels sis anys que havia passat viatjant per Europa i tocant al carrer. "Vaig ser molt feliç, vaig aprendre francès i anglès i tocava quan volia i em finançava aquests viatges amb aquestes actuacions". A més d'aquesta experiència, el disc també feia referència a la seva participació amb un programa televisiu a França i com, posteriorment, va tornar al carrer i es va finançar el primer i bona part del segon disc. En aquest punt ha apuntat que el segon àlbum que es diu 'Home is where the heart is', i que també ha comptat amb Marc Parrot a la producció, és una continuació del primer "perquè fa referència als anys que ha estat fora. El nom del treball indica que la casa és allà on tens el cor i et sents bé i hi ha gent que t'estima". Ha declarat que una persona viatja un temps per l'estranger, deixa una part seva a cada ciutat i cada poble.

Així mateix, ha afirmat que mai s'hauria pensat que aquí a casa cantant en anglès podria treure dos àlbums on la gent no el coneixia. "Mai hauria imaginat fent un sold out a l'Apolo i que la gent em vingui a veure a Mataró i a Terrassa i que ara publiqui el segon disc". Ha reconegut que en un primer moment va marxar a l'estranger perquè volia viure experiències i perquè tenia un cert temor de tocar al carrer a Catalunya. "He viscut la música d'una forma molt íntima i em semblava més fàcil trencar la barrera de la por a fora, però aquí a casa m'han donat una lliçó perquè he publicat els dos discos i he pogut ser jo mateix".

Mirabet ha reconegut que ell fa tot el que no aconsellaria mai que fes un músic: "No aconsellaria fer un disc en anglès ni sense tornades ni fer un disc sense cap tendència musical. Faig el contrari al que no aconsellaria, però jo tenia ganes de fer això i hi havia uns ingredients que em permetien fer-ho". Ha recalcat que no ha canviat respecte el primer disc: "Vaig provant, dins de la música negra o del folk anglosaxó barrejo moltes coses sense descobrir res. Estic fent música que fa anys que es fa i ho faig a la meva manera". Ha reconegut que sempre està aprenent i evolucionant i més ell que, com ha dit, acaba de sortir de l'ou. "Tot es nou per mi".

Ha ressaltat que sempre ha fet música sense pensar si li obriria portes o li tancaria. "Mai he tingut fam d'èxit i reconeixement, si no m'anés bé a la música i hagués de treballar d'una altra cosa, seguiria fent música i cantant a casa meva, a la platja o a la muntanya". Ha indicat que li surt en anglès perquè escolta música en anglès, tot i que ha dit que també n'escolta en català i castellà i altres idiomes. "M'agradaria fer un dia alguna cosa en català, però ho faré quan em surti i no perquè m'hagi d'obrir més o menys portes". De fet, ha destacat que el dia que faci una cosa perquè li hagi d'obrir o tancar portes no ho gaudirà perquè no veu la música d'aquesta forma.

El carrer i el programa a França

Mirabet ha destacat que tocar al carrer li va canviar la vida i li va permetre trencar una barrera que era la de cantar davant la gent, treure's la por i sentir-se lliure. "El carrer em va obrir tot un món i el programa 'Nouvelle Star' a França em va canviar la vida perquè sense ell no hauria tingut mai la inquietud de treure un disc i potser si no hi hagués anat seguiria al carrer". Així mateix, ha manifestat que li va obrir unes portes que el portaven a un món musical on no s'hi acabava de sentir bé. El cantant ha indicat que gràcies al programa va tornar al carrer per finançar-se part del primer disc i del segon. "Vaig tornar al carrer amb un objectiu que era gravar el disc. No renego d'haver passat pel programa i vaig aprendre molt a nivell humà, amb experiències brutals i extremes".

Gira

Mirabet actuarà aquest divendres a Terrassa a la Faktoria d'Arts i el 27 de febrer farà un recorregut pels voltants dels principals FNACS de Barcelona amb actuacions al carrer presentant nous temes de l'àlbum. El 4 de març actuarà a la Sala Submarino de Reus, el 10 de març a la Sala Apolo de Barcelona, el dia 18 del mateix mes a l'Auditori de Girona i el 20 al Teatre Can Rajoler de Parets del Vallès, i l'1 d'abril al Casino Club de Vilafranca del Penedès.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona