De la zona mixta als followers. La relació entre els periodistes i els esportistes d´elit, és el títol de la taula rodona, que s'ha celebrat avui a la UdG en el marc de la Setmana dels Rahola on s'ha parlat, per part dels periodistes Laura Brugués, Marc Mundet i Ivan San Antonio, de l'aïllament d'alguns clubs que impedeix fer una bona funció comunicativa fins al punt de «considerar els periodistes com una molèstia», explica Mundet.

«Es trenca, per exemple, en aquest cas en el primer equip del Barça, amb la tradició històrica que els periodistes viatgin en el mateix avió que els jugadors», ha comentat San Antonio. «Es produeix una confluència d'interessos entre els clubs, que són societats anònimes i que volen obtenir beneficis a final d'any, els periodistes que actuen no de receptors de la informació sinó de transmissors cap als lectors, els entrendadors que volen que els jugadors no es distreguin i els mateixos jugadors que volen fer la seva feina sense ser molestats», comenta Mundet.

Segons els ponents, aquest blindatge dels clubs respecte als periodistes és l´origen d´especulacions, opinions poc fonamentades i informacions d´escàs rigor que no fan cap bon servei a la comunicació veraç. Les barreres informatives desencadenen que alguns programes i tertúlies esportives juguin amb les informacions i embrutin el periodisme esportiu, ja que «en el món del futbol hi ha bons i mals entrenadors, però en l'àmbit periodístic també trobem bons i mals periodistes», va dir Mundet.