La Confederació Sardanista de Catalunya ha editat la Guia Sardanista 2016, que enguany té una presentació més ample i més gran i en la qual s'hi troben tots els aplecs que se celebraran a Catalunya, Catalunya Nord i Andorra, entre altres llocs. També els concursos de colles sardanistes, aplecs d'ermites i concerts.

La publicació inclou la Salutació del President, Sr. Joaquim Rucabado, que agraeix la col·laboració de cadascuna de les Federacions Territorials i sectorials per l'esforç que han realitzat perquè la Guia sigui relitat.

A les primers pàgina hi ha, per ordre alfabètic, la relació de tots els aplecs, amb la data corresponent, i tot seguit les dates dels concursos de sardanistes. Tot seguit, detallat amb el nom del poble, horari, lloc i cobles actuants, les dades i dates de cada Aplec o concurs. També hi ha anotats diversos aplecs dels denominats d'ermita. El programa complet dels actes previstos a Mollerussa, Capital de la Sardana, 2016.

En definitiva, una eina molt útil i informativa dels Aplecs i Concursos.

En total es produiran 170 Aplecs de Sardanes i 60 Concursos de Colles sardanistes.

Respecte a les nostres comarques hi ha Aplec a:

Anglès (10 de juny), Banyoles (3 de juliol), Breda (10 d'abril), Caldes de Malavella (8 de maig), Campdevànol (18 de juny), Celrà (13 de març), Figueres (15 de maig), Flaçà (20 de març), la Bisbal (12 de juny), l'Escala (5 de juny), Llançà (26 de juny), Lloret de Mar (1 de maig), Malgrat de Mar (2 d'octubre), Olot (10 de juliol), Palamós (24 de juliol), Peralada (28 d'agost), Portbou (14 d'agost), Ribes de Fresser (7 d'agost), Ripoll (17 de juliol), Roses (28 de març), Sant Feliu de Guíxols (22 de maig), Sant Feliu de Pallerols (31 de juliol), Sant Hilari Sacalm (21 d'agost), Santa Coloma de Farners (24 d'abril), Sils (11 d'abril), Torroella de Montgrí (18 de setembre) i Tossa de mar (9 d'octubre).

De Concursos:

Banyoles (23 d'octubre), Cassà de la Selva (2 d'octubre), Figueres (8 de maig), Girona (1 de novembre), Llançà (20 d'agost), Lloret de mar (4 de setembre), Olot (3 de setembre), Palamós (11 de juny), Ripoll (1 de maig), Roses (20 d'agost), Salt (30 de juliol) i Torroella de Montgrí 18 de setembre).

Francament un bon panorama!!!