01 de març de 2016
01.03.2016

L'exposició de la portalada de Ripoll per ser patrimoni mundial arriba a Barcelona

La façana, que data del segle XII, està realitzada en pedra de gres local i treballada en relleu amb escenes bíbliques i motius geomètrics

01.03.2016 | 07:22
La portalada romànica del Monestir de Ripoll.

El Jardí del Palau Robert acull, del 2 de març al 10 d'abril, l'exposició itinerant Portalada de Ripoll. Candidatura Patrimoni Mundial Unesco, una iniciativa de l'Ajuntament de Ripoll per donar a conèixer la Portalada romànica del Monestir i ampliar els suports a la candidatura.
La mostra, de petit format, consta de cinc plafons de dues cares amb imatges i elements gràfics i textos en català, castellà, anglès i francès. Una informació que destaca els elements més singulars i la història de la Portalada de Ripoll, porta d'entrada de la cultura clàssica i musulmana a Europa i obra mestra del romànic.
La portalada monumental de l'església de Santa Maria de Ripoll, situada a la façana occidental, data de mitjan segle XII i substitueix la primitiva porta del temple. És una gran estructura rectangular, adossada al mur, realitzada en pedra de gres local i treballada en relleu amb escenes bíbliques i motius vegetals i geomètrics. Es tracta d'una obra única. La seva singularitat rau tant en la seva forma, un gran arc de triomf, com en la riquesa i complexitat del programa iconogràfic, concebut molt probablement dintre la mateixa comunitat de benedictins ripollesos.
Amb aquesta exposició, que l'Ajuntament de Ripoll va encarregar al Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès, es dóna continuïtat a la tasca de promoció de la Portalada de Ripoll i es pretén aconseguir el màxim suport per a la candidatura a Patrimoni Mundial de la Unesco.
La mostra, a més de Barcelona, ja ha visitat les ciutats de Madrid, Girona i Perpinyà.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema